Završeni radovi na uređenju dječjeg igrališta u Budinščini

Zahvaljujući projektu Općine Budinščina uređeno je pored stambene zgrade u Budinščini dječje igralište i okoliš. Projekte je izradila tvrtka JAM-ING d.o.o. iz Zlatara , a radove je izvela tvrtka GRAĐEVINAR „HRVOJ“ iz Poznanovca. Cijena radova za izgradnju igrališta iznosi 198.419,20 kuna, od čega je prema prijavi na natječaj Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo pomoć Općini Budinščina za uređenje i opremanje javnih prostora iznos od 90.000,00 kuna, dok je ostatak osigurala Općina Budinščina iz svog proračuna. Na navedeni iznos dodaje se trošak PDV-a u iznosu od 49.604,80 koji plaća Općina Budinščina.

Ovdje je potrebno dodati i troškove nadzornog organa koji iznose 11.163,75 kn i troškove projektiranja u iznosu od 8.687,50 kuna. Ukupni troškovi uređenja dječjeg igrališta i okoliša u centru Budinščine iznose 267.875,25 kuna.

Načelnik naglašava da je sva oprema dječjeg igrališta dizajnirana i proizvedena u skladu s normom UNI EN 1176:2008 koja zadovoljava sve europske operativne i sigurnosne zahtjeve, a dječje igralište je koncipirano na način da je igra omogućena djeci od 3-14 godina u pratnji roditelja. Dječje sprave svojim dizajnom, kvalitetom i ponudom igara djeci daju mogućnost razvoja motoričkih sposobnosti te oslobađanja straha od visine.

Ispod dječjih sprava postavljena je antitraumatska zaštitna podloga izrađena od reciklirane gume koja apsorbira udarce pri padu i sprečava ozljeđivanje. Postavljena je i urbana oprema – klupe s naslonom i košare za otpatke. Osim dječjeg igrališta, uređen je i ostatak parcele što je obuhvatilo uređenje pristupne pješačke staze betonskim opločnicima, izvedeno je asfaltiranje površine, izvršena je sanacija betonskih i kamenih zidova te su postavljeni poklopci na postojećoj kanalizaciji i vodovodnim oknima. Za cjelokupni dojam uređenosti površine zasijan je i travnjak.

Načelnik Radovan Hercigonja zadovoljan je što je u centru Budinščine uređeno mjesto za susrete i druženja djece i roditelja s cijelog područja Općine Budinščina.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.