Groblje Sveti Križ dobilo asfaltiranu stazu i novu ogradu

U skladu s Planom razvoja komunalne infrastrukture, Općina Budinščina krenula je u uređenje groblja Sveti Križ. Idejnim rješenjem utvrđena je potreba izgradnje staze kojom bi se obavljao ispraćaj pokojnika do groblja. Staza je izgrađena i asfaltirana što je Općinski proračun stajalo 58.733,57 kuna.

Nadalje, utvrđeno je da staru i dotrajalu ogradu treba zamijeniti novom i modernijom. Zemljane, armiračke, građevinske i betonske radove izvela je tvrtka PUNEK GRADNJA d.o.o., trošak istih iznosi 22.775,00 kuna bez PDV-a, dok s PDV-om iznosi 28.468,75 kuna. Nakon što su građevinski radovi privedeni kraju, tvrtka GRGA-MONT iz Novog Marofa izradila je kovanu ogradu čija cijena iznosi 20.800,00 kuna bez PDV-a, dok s PDV-om iznosi 26.000,00 kuna.

Navedeni radovi preuzeti su od strane investitora, izvođača radova, općinskih vijećnika iz naselja gdje su radovi izvedeni te predstavnika cvjećarne „Mimoza“ koja na području Općine Budinščina održava groblje. Poseban gost na preuzimanju bio je župnik iz Zajezde Andrija Jambreuš.

„Uređena staza i izgrađena ograda na groblju u Svetom Križu izgledom i funkcijom primjerene su za dostojan ispraćaj pokojnika“, istaknuo je načelnik Radovan Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.