Preuzeti radovi i dogovoreni novi projekti za uređenje vodotoka na području Općine Budinšćina

Na inicijativu načelnika Radovana Hercigonje u radni posjet Općini Budinščina došao je voditelj VGI „Krapina-Sutla“ Tomislav Suton. U sklopu posjete preuzeti su ranije izvedeni radovi na regulaciji potoka u Zajezdi (zaseok Zajci) u dužini od 1.500 metara, pri čemu je Hercigonja istaknuo da je zadovoljan što su Hrvatske vode uspjele riješiti potrebe koje su imali mještani ovog naselja.

Nakon toga obiđeni su radovi u tijeku na regulaciji potoka od obitelji Đakule do pilane Ferenđa u dužini od 1.500 metara koji će biti završeni do lipnja. Nadalje, načelnik je predstavnicima Hrvatskih voda temeljem inicijative mještana iz naselja Zajezda (Vrbani – Jambrečići) i naselja Sveti Križ i Pažurovec iznio potrebe u njihovim naseljima, i to od potoka Zajci, gdje je već izvršeno čišćenje, dogovoreno je čišćenje kanala u dužini od 300 metara, a na potoku „Melnica“ u Svetom Križu potrebno je očistiti potok od mosta kod Hruškara do Županijske ceste (domaćinstvo Koledić Vilko) u dužini od 1.500 metara. Početak radova se očekuje početkom mjeseca listopada.

Načelnik Radovan Hercigonja nije skrivao zadovoljstvo što je mještanima Općine Budinščina omogućio rješavanje njihovih dugogodišnjih problema vezanih uz plavljenje usjeva i domaćinstava i što cijela priča nije ostala samo na obećanjima, a posebno se zahvaljuje voditelju VGI „Krapina- Sutla“ na dobroj i kvalitetnoj suradnji.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.