Gotali u Rijeci i Zagrebu prezentirali Zagorje

U petak i subotu 25. i 26. kolovoza 2017. godine u Rijeci na Korzu održana je 4. sajamska izložba Krapinsko – zagorske županije pod nazivom „100% zagorsko“. Centar Rijeke i ove je godine ugostio brojne zagorske izlagače koji su Riječanima izložili vrhunske poljoprivredne proizvode.

Zagorje u Rijeci predstavilo je više od 50 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga.

Među tim izlagačima bili su naravno i „Gotali“ koji su se u Rijeku uputili na poziv župana te se rado odazvali. Riječani i brojni njihovi domaći i inozemni gosti bili su oduševljeni te su prezentirali njima nepoznati dio hrvatske baštine. Gotale su prikazali i na HRT-u čime su na jedinstven način prezentirali našu općinu i županiju.

Nadalje, tri tjedna kasnije manifestacije istog naziva održana je i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.  U petak i subotu 15. i 16. rujna među brojnim zagorskim izlagačima (njih 120) bili su naravno i Gotali. Usred Zagreba pekli su bučnicu i mlince, a sama činjenica da su ih prezentirali brojni naši mediji govori dovoljno za sebe.

Što se tiče fotografija i medijskih zapisa, ima ih zaista mnogo stoga vas upućujemo na Facebook stranicu Udruge!

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.