Vukovar – stoji grad!

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koji se obilježava 18. studenog, članovi Općinskog vijeća, djelatnici Općine te mještani Općine Budinščina, zapalili su u petak 17. studenog u 19.00 sati u centru Budinščine lampaše, prisjetivši se žrtve kojom su stvoreni temelji za obranu Hrvatske od srpskog agresora.

Nakon paljenja lampaša, prisutnima se najprije obratio načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja koji je istaknuo da Hrvati duguju veliku zahvalnost vukovarskim braniteljima koji su se u tih nekoliko mjeseci herojski borili protiv brojčano daleko nadmoćnije srpske vojske, a svojom su žrtvom uvelike utjecali na budući tijek rata.

Predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić prigodnim se riječima spomenula vukovarske žrtve te je izložila tužne brojke koje se odnose na broj ubijenih vojnika i civila iz Vukovara, kao i zastrašujućim brojkama od nekoliko milijuna granata koje su u svega nekoliko mjeseci pale na taj grad. Također je istaknula i povijesnu činjenicu da je Vukovar bio prvi grad u Europi nakon 2. svjetskog rata koji je u potpunosti bio uništen.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.