U Budinščini potpisani ugovori za stipendije

U petak 23.veljače 2018. godine načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja u nazočnosti zamjenika načelnika Dragutina Dugana, predsjednice Općinskog vijeća Dijane Margetić i predsjednice Povjerenstva za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija Štefice Sremec, potpisao je ugovore o stipendiranju učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2017./2018. godini. Na raspisani natječaj ukupno je primljeno 10 zahtjeva i to 2 zahtjeva za studentske stipendije te 8 zahtjeva za učeničke stipendije.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija izvršilo je bodovanje te objavilo redoslijedne liste temeljem kojih je predložilo Općinskom načelniku donošenje odluke kojom bi se svim učenicima koji su podnijeli zahtjeve odobrile stipendije. Načelnik je prijedlog prihvatio sa zadovoljstvom i svima koji su se javili na natječaj omogućio da dobiju učeničku ili studentsku stipendiju. Uz nova dva studenta i novih 8 učenika, Općina Budinščina nastavlja stipendirati dva učenika i dva studenta koji iz ranijih godina imaju sklopljen Ugovor o stipendiranju s Općinom Budinščina, a dostavili su potvrde škola ili fakulteta o redovitom upisu u narednu godinu.

Drugim riječima, Općina Budinščina u školskoj/akademskoj godini ukupno stipendira 4 studenta po 500,00 kuna mjesečno i 10 učenika po 300,00 kuna mjesečno. Nakon potpisivanja Ugovora učenicima i studentima isplatiti će se zaostaci od početka školske/akademske godine do veljače/2018., a nakon toga slijede redovite mjesečne isplate.

Prigodom potpisivanja ugovora načelnik Radovan Hercigonja poželio je učenicima i studentima puno uspjeha i dobrih rezultata za vrijeme obrazovanja. Istaknuo je da cijeni trud i zalaganje učenika i studenata koji na vrijeme i s dobrim rezultatima rješavaju svoje zadatke, budući da je to jedan od uvjeta dobivanja stipendije. Hercigonja je izrazio nadu da će se korisnici stipendija po završetku školovanja vratiti u svoje mjesto i dati doprinos u razvoju naše općine. Stipendije su jedan od znakova da vodimo brigu o svojim mladima, prateći ih od početka do završetka njihovog obrazovanja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.