Pobratimile se općine Budinščina i Končanica

U utorak 1. svibnja 2018. godine u sklopu proslave Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa, zaštitnika Općine Budinščina, održana je u Domu kulture u Budinščini svečana sjednica. Sjednici koja je započela u 13.00 sati prethodila je sveta misa slavljena u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su uz domaćeg načelnika Radovana Hercigonju, zamjenika Dragutina Dugana te predsjednicu Općinskog vijeća Dijanu Margetić i posebni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednik zagorskog HSS-a Marijan Hohnjec, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, brojni načelnici i gradonačelnici te drugi gosti.

Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić, nakon čega se načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja osvrnuo na rad općine kroz proteklih 12 mjeseci te na planove u narednom razdoblju.

Nakon toga uslijedilo je potpisivanje Povelje o suradnji i prijateljstvu između općine Budinščina i Končanice. Općina Končanica nalazi se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a specifična je po tome što u njoj češka nacionalna manjina čini većinu stanovništva. Općine Budinščina i Konačnica odradile su nekoliko zajedničkih susreta te su njihovi matični klubovi Milengrad i Ribar odigrali i nekoliko nogometnih utakmica, no odlični međusobni odnosi i dosadašnja suradnja ponukale su vodstva obiju općina na korak više – na potpisivanje Povelje o suradnji i prijateljstvu. Povelju su potpisali načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić.

Koncept bratimljenja gradova podrazumijeva povezivanje dviju ili više lokalnih zajednica putem raznovrsnih aktivnosti, kao što su susreti i razmjene građana te zajedničke kulturne i sportske aktivnosti. Bratimljenje gradova uključuje i zajedničke gospodarske, socijalne i druge razvojne projekte.

U sklopu sjednice održan je i kulturno umjetnički program na kojem su sudjelovali članovi Glazbene družine „Franjo Dugan“ iz Budinščine i učenici iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Budinščina te članovi Udruge „Gotali“.

 

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.