Potpisani ugovori s Udrugama vrijedni 161.000,00 kuna

Nakon objavljenog Javnog poziva za predlaganje programa/projekata javnih potreba udruga građana s područja Općine Budinščina, dana 12. srpnja 2018. godine u prostorijama Općine Budinščina, načelnik Općine Radovan Hercigonja s predsjednicima 11 udruga potpisao je ugovore vrijedne 161.000,00 kuna. Za svoje programe/ projekte financijska su sredstva iz Proračuna Općine Budinščina dobili: Udruga „Gotali“, Društvo „Naša djeca“, Glazbena družina „Franjo Dugan“, Nogometni klub „Milengrad 2005“, Streličarski klub Budinščina, Bratovština Milengrad, Hrvatsko planinarsko društvo „Milengrad“, Udruga vinara „Zagorska brajda“, Športsko ribolovni klub „Šaran“ i Lovačka udruga „Jelen“ Budinščina.

Pored navedenih udruga, Općina sukladno zakonskoj obvezi financira Dobrovoljno vatrogasno društvo Budinščina i Hrvatski crveni križ sa sjedištem u Zlatar Bistrici. Tako je ove godine ukupno osigurano 393.500,00 kuna za udruge, što je 3,6% općinskog proračuna.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Radovan Hercigonja pohvalio je prijavljene programe/projekte udruga, te istaknuo da se vidi da je došlo do podizanja razine aktivnosti koje udruge provode. Svima je zahvalio na rezultatima koje postižu, zaželio da uspjesi budu još veći te naglasio da razumije potrebe udruga i podržava njihov rad koji obogaćuje život u našoj Općini.

Po završetku potpisivanja, predsjednici udruga zahvalili su se na dodijeljenim sredstvima i potpori koje im u njihovom radu daje općina. Istaknuli su da je vođenje udruga zahtjevan i odgovoran posao te su istaknuli neke probleme s kojima se susreću (poput okupljanja mladih). Također su naglasili da su udruge važan promotor Općine Budinščina te da će se i dalje redovito odazivati na različita slavlja diljem općine i šire.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.