Završeni radovi na sanaciji klizišta u naselju Gotalovec

Građevinski radovi koji su tijekom ljetnih mjeseci područje Budinščine pretvorili u veliko gradilište, s dolaskom rujanskih dana ušli su u završnu fazu. Shodno rečenom, završena je sanacija klizišta u naselju Gotalovec pa su predstavnici investitora i izvođača izvršili preuzimanje istih. Riječ je o sanaciji opasnog mjesta (klizišta) koje je ugrožavalo prometnicu koja ide kroz selo i koju mještani koriste svakodnevno.

Sanacijom su izvedeni zemljani radovi, uređenje temeljnog tla, zamjena sloja slabog materijala kvalitetnijim materijalom, izrada nasipa od kamenog materijala, izrada nosivog sloja, asfaltni radovi, uređenje oborinske odvodnje i uređenje okoliša. Ukupni trošak sanacije iznosi 154.152,25 kuna s PDV-om od čega je izvođaču radova tvrtki M. S. Milengrad iz Zagreba isplaćeno 146.852,25 kune, dok je tvrtki JAM- ING iz Zlatara za izvršeni nadzor isplaćeno 7.300,00 kuna s PDV-om.

Općina Budinščina sredstva za sanaciju osigurala je dijelom iz svog proračuna, a dijelom uspješnom prijavom na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje je za ovu namjenu odobrilo 100.000,00 kuna.

Načelnik Radovan Hercigonja obišao je mjesto sanacije te je izjavio da je sanacija izvršena kvalitetno i na dobrobit mještana kojima je ovim projektom omogućeno sigurno odvijanje prometa.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.