Najljepša božićna čestitka – Općina Budinščina gradi vrtić i jaslice!

U Petak 21. 12. 2018. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja potpisao je Ugovor s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u okvivru mjere 7.4.1) u iznosu od 7. 440.000,00 kuna. Ugovor se odnosi na gradnju strateškog projekta – dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini – a navedeni iznos je maksimalni iznos potpore koji se mogao ostvariti.

Vrtić je projektirala tvrtka LAD 1 studio d.o.o. iz Zagreba čija je vlasnica Maja Bručić, inače rodom iz Zajezde. Zgrada će se graditi na zemljištu površine od 8 000 m2 na lokaciji uz državnu cestu prije ulaza u centar Budinščine (pored kurije „Zabavnik”), dok će objekt imati 872,03 m2 bruto površine

U njemu će biti smještene tri vrtićke jedinice, jedna jaslička jedinica i zajednički prostor za više namjena. U vrtiću će se moći smjestiti oko 50 vrtićke djece i oko 10 djece jasličke dobi, s tim da je objekt projektiran na način da postoji mogućnost dogradnje, a bez utjecaja na funkcioniranje i rad dječjeg vrtića.

Početkom 2019. godine slijedi postupak javne nabave za izbor izvođača za gradnju vrtića i jaslica, a općinske vlasti već 1. svibnja očekuju otvorenje gradilišta.

S obzirom da je ovo najveći projekt od osnutka Općine Budinščina, a itekako važan za obitelji i naše najmlađe, zahvaljujem se Vladi RH i Ministarstvu poljoprivrede na čelu s ministrom Tolušićem što su prepoznali potrebu naše male sredine kojom bi se barem u nekoj mjeri zadržali mladi na ovim prostorima. Posebno me veseli što će djeca u Budinščini imati kvalitetan i adekvatan smještaj u vrtiću i jaslicama. Ovaj projekt našim mladim ljudima i djeci donosi bolji standard i bolju kvalitetu života”, naglasio je načelnik Radovan Hercigonja, koji svojim mještanima želi sve najbolje u idućoj godini: Pored ovako lijepe božićne čestitke, također vam dragi sumještani želim obilje mira i blagoslova za Božić i puno sreće, uspjeha, ljubavi i zdravlja u 2019. godini”.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.