Dječji vrtić i jaslice najvažniji projekt od osamostaljenja općine

U srijedu 1. svibnja 2019. godine u sklopu proslave Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa, zaštitnika Općine Budinščina, održana je u Domu kulture u Budinščini svečana sjednica. Sjednici koja je započela u 13.00 sati prethodila je sveta misa slavljena u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini.

Ispred općinske zgrade, goste su dočekale razne delicije poput tradicionalnih kolača pripremljenih od članica udruge „Gotali“ iz Gotalovca, lovačkih salama, kobasica i drugih proizvoda pripremljenih od članova udruge LD „Jelen“ Budinščina te nagrađena vina članova udruge „Zagorska brajda“ Budinščina, kao i članovi i članice Udruge Bratovština Milengrad.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su uz domaćeg načelnika Radovana Hercigonju, zamjenika Dragutina Dugana te predsjednicu Općinskog vijeća Dijanu Margetić i posebni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića saborski zastupnik Žarko Tušek, državni tajnik pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek, brojni načelnici i gradonačelnici te drugi gosti.

Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić, nakon čega se načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja osvrnuo na rad općine kroz proteklih 12 mjeseci te na planove u narednom razdoblju. Kao najvažniji projekt istaknuo je novi vrtić i jaslice, a koji je svakako najvažniji i najveći projekt od osamostaljenja općine. Podsjetimo, novac za izgradnju vrtića Općina Budinščina u 100% iznosu osigurala je preko EU fondova.

U sklopu sjednice održan je i kulturno umjetnički program na kojem su sudjelovali članovi Glazbene družine „Franjo Dugan“ iz Budinščine i učenici iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Budinščina te mladi članovi Udruge „Gotali“.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.