Učenicima besplatni udžbenici i radne bilježnice

Prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike s područja Općine Budinščina ( u osnovnoj školi Budinščina i osnovnoj školi Podrute) u školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici koje će financirati država i besplatne radne bilježnice koje će financirati Općina Budinščina i Krapinsko-zagorska županiju u omjeru 50:50, prema popisu dostavljenom od strane Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina i Osnovne škole Podrute koju polaze učenici iz naselja Pece.

Općina Budinščina je sklopila Sporazum s Krapinsko-zagorskom županijom o sufinanciranju nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne nastavne predmete, dok Sporazumom nije obuhvaćeno financiranje nabave ostalog obveznog materijala, tzv. radnog materijala- kutija za tehničku kulturu, geografski atlas i likovna mapa. Prijašnjih godina Općina je refundirala roditeljima sredstva za nabavu udžbenika, prošle godine je financirala nabavu školskih udžbenika prema popisu škole, a sada kada udžbenike osigurava država, Općina je preuzela obvezu nabave radnih bilježnica kako bi učenici imali u potpunosti besplatne knjige i radne bilježnice.

Radne bilježnice, nakon što općina provede postupak nabave i kupi ih, dočekat će učenike na njihovim klupama prvog nastavnog dana u novoj školskoj godini.

“Na ovaj način dajemo do znanja da brinemo o mladim obiteljima i o njihovoj djeci, te omogućavamo roditeljima da mogu ispuniti neke druge potrebe i interese svoje djece”, istaknuo je načelnik Radovan Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.