Informacije o propusnicama

Poštovani građani Općine Budinščina, 

Budući da posljednjih dana primamo mnogo upita vezanih uz izdavanje propusnica, molimo Vas da svoju propusnicu (za osobne potrebe) zatražite dan ranije nego što Vam je ista potrebna.Isti dan bit će izdane propusnice samo u hitim slučajevima koji utječu na normalno odvijanje svakodnevnog života. U to ne ubrajamo: odlazak do benzinske postaje, odlazak u mesnicu, tehnički pregled vozila, odlazak na banku i sl. te se za ove slučajeve propusnice izdaju sljedeći dan. Zbog mnoštva pristiglih zahtjeva, moguće je da se pojedini nenamjerno izostave. Tako dolazi do određenih problema te se ovim putem ispričavamo.

Propusnice se izdaju u radnom vremenu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Budinščina, od 07:00 do 15:00 (pauza 10:30 – 11:00), pozivom na broj mob: 099 368 0848, tel: 049/459-175 ili na e-mail: komunalni.budinscina@gmail.com. Molimo Vas da izvan radnog vremena zahtjeve za izradom propusnice šaljete na navedenu mail adresu ili porukom na broj mobitela.

Zahtjevi za propusnice koje bi bile potrebne za vikend mogu se dostaviti najkasnije u petak, te će iste biti izrađene istog dana do 15:00 sati (u dane vikenda – isključivo hitne situacije).

Svaki zahtjev za izdavanje propusnice mora sadržavati: ime i prezime osobe za koju se traži propusnica, navedena točna lokacija i razlog koji mora biti opravdan, te datum za koji se traži propusnica (trajanje propusnice ne može biti duže od 10 dana, ovisno o razlogu koji je naveden).

Propusnice možete podići osobno u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Budinščina. Propusnice je također moguće poslati na Vašu mail adresu te Vam iste vrijede u pisanom ili elektroničkom obliku (nije ih potrebno ispisati nego pokazati na mobitelu službenoj osobi).

Ukoliko Vam je potreban lijek koji nije moguće nabaviti u ljekarni koja se nalazi na području Općine Budinščina, potrebno je uz zahtjev priložiti potvrdu ljekarnika da taj lijek nemaju odnosno da ga nije moguće naručiti. Isto vrijedi za sve proizvode iz Agrocentra, za obavljanje poljoprivrednih djelatnosti.

Apeliramo na građane da kupnju obavljaju planski kako bi spriječili učestale odlaske do trgovina (pod time ne mislimo da treba stvarati ogromne zalihe hrane). Takvim načinom organizacije pomažemo u provođenju mjera prevencija zaraze od COVID-19 te sprečavamo česti međusobni kontakt. Krenimo misliti i na ljude koji rade u trgovinama i ljekarnama, te ih pokušajmo izložiti što manjem riziku od zaraze.

Ukoliko znate za stariju i nemoćnu osobu ponudite joj pomoć u kupnji namirnica kao što si kruh, mlijeko i ostale potrepštine.

3 komentara

 1. Zvona napisao:

  Podržavam sve mjere od državnog stožera
  Jedino na taj način možemo spriječiti širenje EPIDEMIJE
  Ali ima jedna stvar koja nije dobro kordinirana izmedju dva lokalna stožera Općine Budinščina i Grada Novog Marofa (Državni stožer)
  Dobro Vam je poznato da mještani MO Pece gravitiraju prema selu Podrute u VŽ županija (doktor,ljekarna,vlak,dućan)
  Udaljenost do tog mjesta je 1.5km a do sjedišta općine Budinščina je 4.5km
  Da ste se dogovorili izmedju sebe i našim mještanima dozvolili odlazak do Podruta riješio bi se jedan problem,što manje vrijeme provedeno vani
  EVO JEDAN BANALNI PRIMJER ZA LJEKARNU
  citiram Vas:
  Ukoliko Vam je potreban lijek koji nije moguće nabaviti u ljekarni koja se nalazi na području Općine Budinščina, potrebno je uz zahtjev priložiti potvrdu ljekarnika da taj lijek nemaju odnosno da ga nije moguće naručiti.

  Idem svom doktoru i logično da u istoj ambulanti naručem kod ljekarnika lijek preko doznaka (ista zgrada)
  Sutra taj lijek dolazi u ambulantu Podrute ali ja moram najprije po potvrdu u ljekarnu Budinščina i opet natrag u ambulantu Podrute po isti
  Možete i sami priznati da je nelogično
  Ja mislim da sva pogranična područja širom Hrvatske imaju taj problem koji lokalni stožeri nisu prepoznali

  Lijep pozdrav

  OSTANITE DOMA

 2. Zvona napisao:

  Evo i danas je jedan saborski zastupnik upravo rekao ovaj problem što sam naveo,problem lokalnih sredina oko izdavanja propusnica
  Nadam se da u koordinaciji sa državnim,lokalnim (Budinščina-Marof) stožerom uskoro i taj problem bude riješen u korist mještana,a i same općine (znamo da je i opčinski stožer pritisnut silnim zahtjevima za propusnicama)

  OSTANITE DOMA

 3. Jurica napisao:

  Poštovani,

  Ovime želimo naglasiti da su mještani MO Pece dužni poštovati odredbe kao i svi drugi mještani Općine Budinščina. Što se tiče ambulante, ukoliko niste uspjeli ishoditi propusnicu od liječnika za dolazak do ambulante u Podrutama možete je zatražiti i podići u Općini ili možemo slati putem e-maila. Upozoravamo da propusnica vrijedi iskljucivo do ambulante, a na povratku propusnicu izdaje liječnik te bi istu bilo u redu zatim poslati na Općinu. Za odlazak u dućan u Podrute ne može se izdati propusnica zbog ozbiljnosti situacije sa covid-19. Kada bi se svima izašlo u susret  Odredba o zabrani kretanja ne bi imala smisla i sustav bi se raspao. Stožeri civilne zaštite JLS trenutno nemaju ovlasti za promjene u navedenoj Odluci, nego je to na razini Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Stoga Vas molimo da zatražite sumještane da prilikom odlaska u dućan kupe stvari i za Vas čime se smanjuju gužve u dućanima. Što se tiče narudžbe lijekova, svi lijekovi mogu se naručiti u ljekarni na području Općine te Vas također molimo da i to poštujete. Lijekovi se mogu naručiti telefonski te ih možete podići kad stignu. U dogovoru sa ljekarnom službenici Općine provjeravaju dostupnost lijeka telefonskim putem te nije potrebna posebna pisana potvrda ukoliko se lijek ne može nabaviti na području općine. Iako Vam sve odluke nisu logične trebamo ih poštivati. Ako mislite da ih ne vrijedi poštivati pokušajte još jednom sagledati situaciju na državnoj razini i zamisliti kojom bi se brzinom virus širio ako bi svi radili što želimo te ćete shvatiti da su donesene mjere poprilično logične.

  S poštovanjem,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.