Uređuje se parkiralište uz groblje i crkvu u Svetom Križu

Nakon izrade projekta i provedenog postupka nabave, Općinski načelnik Radovan Hercigonja dana 13.08.2020. godine zaključio je s tvrtkom ČUKELJ, obrt za iskope i prijevoz Vl. Mario Čukelj, Budinščina 79, ugovor o izvođenju radova na projektu – Uređenje parkirališta kod groblja i sakralnog objekta – Crkve Sveti Križ u Budinščini u vrijednosti 411.532,50 kuna.

Načelnik Općine, Radovan Hercigonja ne krije zadovoljstvo što se ovim zaključenjem ugovora pristupa uređenju i zadnjeg od triju parkirališta uz groblja na području Općine Budinščina. Projektom će se urediti parkirališni prostor površine 745m2 sa 30 parkirališnih mjesta od kojih su dva namijenjena invalidima te spremnikom za zbrinjavanje otpada iz groblja Sveti Križ. Izvođenje radova započeti će početkom rujna, a plan je da se radovi završe do kraja listopada ove godine, tako da će uređeno parkiralište biti na raspolaganju korisnicima groblja uoči dana Svih svetih kada je i posjećenost groblju najveća.

Općina je do sad realizirala projekte uređenja parkirališnih prostora uz groblja Zajezda i Gotalovec te se ovime završava opremanje komunalne prometne infrastrukture na grobljima na području Općine.

Projekt je kandidiran u Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje putem programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Načelnik Hercigonja zahvaljuje resornom Ministarstvu što je podržalo ovaj projekt te odobrilo sredstva sufinanciranja u iznosu od 100.125,00 kuna.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.