U Budinščini potpisan ugovor o županijskom sufinanciranju Zavoda za hitnu medicinu KZŽ, predstavljeno i novo vozilo hitne

U četvrtak je ispred ambulante Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije u Budinščini održano potpisivanje 2,7 milijuna kuna vrijednog ugovora o županijskom sufinanciranju rada Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, a ujedno je i predstavljeno novo vozilo hitne medicinske službe Zavoda za hitnu medicinu KZŽ.

Načelnik Budinščine Radovan Hercigonja zahvalio je županu Željku Kolaru što je odabrao upravo Budinščinu za potpisivanje ovako vrijednog ugovora za sufinanciranje hitne službe.

– Sigurno da je ovo hvalevrijedan projekt. Općina Budinščina također ulaže u ovu ambulantu Doma zdravlja u Budinščini u istom omjeru kao i Županija, a nadam se da ćemo takvu suradnju nastaviti i dalje – poručio je Hercigonja.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić rekao je da su u prošloj godini, obilježenoj pandemijom koronavirusa, zaprimili 32.500 poziva, što je za 26 posto više u odnosu na 2019. Rekao je i da su imali 22.000 obrađenih pacijenata, od čega 14.000 na terenu, 8.000 u prostorima za reanimaciju, a bilježi se oko 500 pacijenata više putem intervencija.

Župan Željko Kolar pohvalio je suradnju s Općinom naglasivši kako se uvijek uključila u sufinanciranje kada je bilo potrebno. Župan je kazao i kako mu je drago što načelnik prepoznaje važnost ove zdravstvene ustanove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.