Načelnik Hercigonja: Želimo stvoriti uvjete za bavljenje sportom, našim mještanima dati sadržaj i podići kvalitetu života!

Prije nekoliko dana završena je druga faza projekta sanacije klizišta i prilaza stambenoj zgradi u Budinščini. Tom prilikom, načelnik Radovan Hercigonja sastao se s predstavnicima izvođačima radova iz klanječke tvrtke VRELEJ d.o.o. i s predstavnicima tvrtke zadužene za nadzor JAM-ING d.o.o. iz Zlatara kako bi izvršili primopredaju i konačni obračun.

Radovi u vrijednosti od 936.030,69 kuna s uključenim PDV-om odnose se na uređenje, odnosno asfaltiranje parkirališta, uređenje površinske odvodnje, nabavu i postavljanje prometne signalizacije, izgradnju parapetnog zida, izgradnju komunalnih instalacija i uređenje zelenih površina.

-Mogu reći da sam sretan što su radovi, koji su išli po planu, napokon završeni. Cilj ovog projekta, osim sanacije klizišta i pružanja veće sigurnosti našim sumještanima, bio je urediti ovaj javni prostor i širem centru dati sadržaj, oživjeti ga, a mislim da smo u tome uspjeli – rekao je načelnik Radovan Hecigonja dodavši kako je riječ o vrlo bitnom ulaganju jer će mještani dobiti mjesto za okupljanje i druženje.

Osim toga, u sklopu parkirališta izgrađeno je i tenisko igralište.

– Tijekom radova, mislili smo i na naše najmlađe jer, u suradnji s Osnovnom školom Budinščina, ovdje planiramo otvoriti malu školu tenisa. Želimo stvoriti uvjete za bavljenje sportom od malih nogu, a mislim da smo s ovim projektom korak bliže cilju. Ovo uređeno igralište bit će mjesto okupljanja i druženja naših mještana, sportaša i djece kojima želimo dati sadržaj i podići kvalitetu života – kazao je Hercigonja naglasivši kako se ovime mještani motiviraju na rekreaciju i boravak na otvorenom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.