Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

U Budinščini je u ponedjeljak održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća na kojoj je povjerenje da i u slijedeće četiri godine vodi Vijeće dobila Dijana Margetić dok je potpredsjednik Denis Sambolić.

Novoizabrana predsjednica, kojoj je ovo treći mandat na čelu Vijeća, zahvalila je na ukazanom povjerenju te je izrazila uvjerenje da će članovi Vijeća prvenstveno raditi u cilju boljitka i interesa žitelja Općine.

– Ovo je velika čast i odgovornost. Nastojat ću svoju funkciju obnašati kvalitetno i odgovorno. Sve vas pozivam na konstruktivne rasprave i suradnju i vjerujem da svi imamo zajednički cilj – razvoj naše Općine i opravdanje danog povjerenja naših sumještana – rekla je Margetić.

Kazala je da je suradnja u proteklom mandatu bila dobra te da ne vidi razloga da se tako ne nastavi i u ovom sazivu.

Sjednici je nazočio i načelnik Općine Radovan Hercigonja koji je, čestitavši svim vijećnicama i vijećnicima na izboru, naglasio kako je ponosan na sve realizirane investicije i projekte za koje vjeruje da su razlog ponovnog povjerenja građana.

– Međusobnim razumijevanjem, zajedništvom i upornim radom učinit ćemo našu Budinščinu još boljom, a zajedničkim snagama, znanjem i novim projektima nastavit ćemo dalje za bolji i ugodniji život svih naših mještana – rekao je Hercigonja.

Načelnik je svim vijećnicama i vijećnicima poželio uspjeh i mudrost u donošenju odluka te ih pozvao na suradnju.

– Očekujem od svih vijećnica i vijećnika donošenje odluka koje za cilj imaju razvoj i boljitak naše Općine i svih naših sumještana – zaključio je Hercigonja.

Da podsjetimo, na nedavno održanim lokalnim izborima povjerenje da po peti puta vodi Općinu dobio je načelnik Hercigonja s ukupno 69 posto osvojenih glasova. Što se tiče novog sastava Općinskog vijeća najviše je glasova dobila Hrvatska demokratska zajednica koja je sastavila zajedničku listu s Narodnom strankom Reformisti i osvojila ukupno devet od trinaest mandata. SDP je osvojio dva te Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati i HSS po jedan mandat.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.