U planu dogradnja Vatrogasnog doma u Budinščini, Fulir i Ban dobili posebne ovlasti

U subotu 9. travnja s početkom u 19.00.sati, u prostorijama Vatrogasnog doma u Budinščini održana je 93. godišnja Izvještajna skupština DVD-a Budinščina. Uz članove vatrogasnog društva, Skupštini su nazočili i predsjednica Općinskog vijeća općine Budinščina Dijana Margetić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić, Vatrogasna društva iz Jarmine i Končanice te predstavnici ostalih udruga s područja Općine Budinščina.

Predsjednik DVD-a Budinščina Stjepan Hudika prisutne je informirao o aktivnostima kroz 2021. godinu te planovima za naredno razdoblje. DVD Budinščina prošle godine je sudjelovala na hodočašću u Mariji Bistrici, sudjelovali su na vatrogasnim natjecanjima, nabavljena je vatrogasna oprema, sudjelovali u pomoći na mjestima pogođenim potresom, te se redovito školuju novi vatrogasci. Kao jedan od prioriteta Hudika je naveo uređenje i dogradnju Vatrogasnog doma u Budinščini i to u suradnji s Općinom Budinščina kao i financijskom i logističkom potporom.


O aktivnostima je podrobnije izvijestio zapovjednik Ivica Pažur, posebno se osvrnuvši na rezultate na vatrogasnim takmičenjima i dogradnju Vatrogasnog doma. U protekloj godini članovi DVD- a Budinščina izašli su na 5 intervencija što se tiče požara, a bilo je i drugih intervencija kao što su micanje drveća s prometnica i slično. Pažur je spomenuo i da su u protekloj godini osposobljeno 11 mladih vatrogasaca za zvanje vatrogasac a posebno mu je drago da su dva člana Nikola Fulir i Marko Ban položili stručne ispite za posebne ovlasti i odgovornosti u vatrogastvu.


Iz financijskog izvješća Miroslava Čuklja primjetno je kako se tijekom prošle godine racionalno upravljalo dostupnim sredstvima. Sredstva su utrošena na vatrogasnu opremu, školovanje članova DVD-a, zatim na tekuće troškove poput struje, vode plina, telefona, goriva za vatrogasna vozilo, kao i tehnički pregledi i registracija istog, osiguranje i liječniče preglede vatrogasaca i slično. Tajnik Dražen Hranić izvijestio je o planovima programa za naredne tri godine kod čega je glavni pokus u dogradnji Vatrogasnog doma.


Dijana Margetić uime Općine Budinščina pohvalila je rad vatrogasaca te istaknula da Općina, sukladno zakonskim odredbama, kontinuirano financijski prati rad DVD-a. Zahvalila je članovima društva na njihovom zalaganju i trudu a posebnu zahvalu i pohvalu daje na požrtvovnost vatrogasaca na zadnjem požaru koji je trajao 3 dana na Pokojcu. Isto tako čestitala je svim članovima koji su se osposobili u različitim zvanjima vatrogastva. Aktivnost naših vatrogasaca pohvalio je i Županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić. Potom su i ostali gosti čestitali društvu na njihovim aktivnostima te su im zaželjeli da se sve planirano ostvari i da imaju što manje požara i intervencija.


Na samom kraju Županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić sa zapovjednikom DVD-a Ivicom Pažur uručili su uvjerenja za osposobljene vatrogasce, dočasnike te vatrogasce s posebnim ovlastima. Skupštinu je zatvorio predsjednik DVD-a Stjepan Hudika, a po završetku iste održan je prigodni domjenak.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.