Općina Budinščina priprema se za trodnevno slavlje povodom Dana Općine

Načelnik Hercigonja pozvao na veliku proslavu: Želim da se se svi osjećaju kao kod kuće!

Općina Budinščina aktivno se priprema za proslavu svog dana koji se tradicionalno obilježava na Praznik rada. U Budinščini se radi punom parom, pripremljen je bogat program, a proslava će trajati čak tri dana, od petka, 29. travnja do nedjelje 1. svibnja.

Općinski načelnik Radovan Hercigonja istaknuo je kako je nakon dvije pandemijske godine napokon došlo vrijeme da se Dan Općine dostojno obilježi.

-Pandemija je u silaznoj putanji pa su se napokon stvorili preduvjeti da možemo ove godine svečano obilježiti i Dan Općine i našeg zaštitnika sv. Josipa Radnika. Prionuli smo poslu da posložimo ponovno naš opširan program kao što je to bilo ranijih predpandemijskih godina. Mještani Budinščine i susjednih općina u okruženju znaju kako je Prvi maj u Budinščini nadaleko poznat po svečanom programu, dobroj fešti i druženju gdje se može naći ponešto za sve uzraste. Tri dana od jutra pa do kasno u noć pripremili smo raznovrsni program – rekao je Hercigonja.

Slavljenički vikend u Budinščini počinje u petak, u Osnovnoj školi Budinščina izložbom i svečanom dodjelom nagrada učenicima viših razreda povodom 5. godišnjice foto natječaja hrvatskih osnovnih škola „Razglednica moga mjesta – škljocni za sjećanje”. Od 14 sati pa nadalje predviđeno je druženje planinara u planinarskom domu Pokojec koje organizira HPD „Milengrad” Budinščina. U 15 sati svoja vrata svečano će otvoriti novoizgrađeni Dječji vrtić Budinščina gdje će uz kraći program namijenjen za djecu i roditelje vlč. Andrija Jambreuš blagosloviti prostore vrtića i jaslica.

Veterani NK Milengrad 2005 i Metuzalemi iz Zagreba u 18 sati će odmjeriti snage na nogometnom igralištu Sportskog centra Budinščina na tradicionalnom turniru, dok je za 19 sati na lokaciji Udruge Bratovština Milengrad iz Grtovca zakazano predavanje i prezentacija izvršenih radova revitalizacije Starog grada Milengrada pod vodstvom arheologa Petra Sekulića. Za zabavni glazbeni program uz druženje pod šatorom nogometnog igrališta pobrinut će se glazbeni sastav Full gas koji će zabavljati goste do dugo u noć.

Subotnji program bit će sportski vrlo aktivan. Tako već od 9 sati počinje natjecanje ribiča svih kategorija koje će trajati sve do 13 sati, a održat će se na ribnjaku u Kraljevcu Gornjem u organizaciji SRD „Šaran” Budinščina. Od 10 sati u Osnovnoj školi Vladimir Nadzor Budinščina, Društvo naša djeca Budinščina organizira tradicionalni turnir u stolnom tenisu za osnovce, dok će na pomoćnom nogometnom igralištu Streličarski klub Budinščina organizira prezentaciju streličarstva gdje će svi zainteresirani imati prilike primiti luk i strijelu u ruke i okušati svoju sreću. HPD Milengrad također u 10 sati organizira pohod na Pokojec svima dobro poznatom stazom Lujčekovom stazom. Od 13 sati igraju se prvenstvene nogometne utakmice pa će tako nogometni teren istrčati limači NK Milengrad 2005 i gostujuća momčad, dok će od 17 sati juniori NK Milengrad 2005 odmjeriti snage s gostima.

Na trgu će od 19.15 sati nastupiti budinščanske mažoretkinje koje će se predstaviti točkom kojom su osvojile prvo mjesto na natjecanju u Zaprešiću, a u 20 sati na u Domu kulture povodom 50 godina stvaralaštva učitelja glazbene kulture Ivana Povijača i promocije 2. CD-a nastupit će članovi GD „Franjo Dugan” Budinščina, Zbor mladih Beate i njihovi gosti, a uzvanike će u večernjim satima pod šatorom u subotu zabavljati glazbeni sastav Fiškali.

Na sam Dan Općine i Praznik rada, u nedjelju od 9 sati kod Vatrogasnog doma Budinščina po prvi put će se održati natjecanje u spremanju „zagorskog gulaša” u kojem sudjeluju predstavnici Vijeća Mjesnih odbora s područja Općine Budinščina i DVD-a Budinščina. U Planinarskom domu „Lujčekova hiža” na Pokojcu predviđeno je već tradicionalno cjelodnevno druženje planinara i rekreativaca uz zabavu i bogatu gastro ponudu. U 11 sati održat će se sveta misa u crkvi Svetog Josipa Radnika u Budinščini, a od 12,20 do 13 ispred zgrade Općine i Doma kulture organizirano je okupljanje gostiju te druženje uz bogatu ponudu štandova gdje će se predstaviti općinske udruge. Također, za 12 sati zakazan je Memorijalni malonogometni turnir „Mladen Čukelj-Čarli”.

Središnji dio programa počinje u 13 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture Budinščina, a predviđen je i kulturno umjetnički program za koji će biti zaduženi učenici OŠ Vladimir Nazor i članovi udruge Glazbene družine „Franjo Dugan” Budinščina.

Nakon svečane sjednice DVD Budinščina održat će pokaznu vježbu, te će se ocjenjivati, proglasiti i nagraditi pobjednici najbolje spravljenog zagorskog gulaša. Zabava i druženje nastavit će se pod šatorom uz glazbeni sastav Putnici.

Načelnik Hercigonja uputio je poziv svim svojim mještanima, putnicima namjernicima i mještanima susjednih općina na zajedničko trodnevno druženje u prekrasno osmišljenom programu.

-Želim da se svi koji će posjetiti Budinščinu osjećaju kao kod kuće i da kada odlaze iz Budinščine svojim domovima, odlaze ispunjena srca – zaključio je načelnik Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.