Drugi dan proslave Dana Općine Budinščina započeo sportskim programom, a završio kajkavskom popevkom

Općina Budinščina trodnevnim slavljem i zaista bogatim i raznovrsnim programom obilježava svoje dane, pa su tako u subotu mještani uživali u mnoštvu sportskih i glazbenih događanja koja su obilježila drugi dan proslave.

Zadovoljstvo zbog uspješnog dana prožetog brojnim sadržajima izrazio je i načelnik Radovan Hercigonja koji je pojasnio kako je dan krenuo sa sportskim dijelom programa, a završio s prekrasnim popevkama.

-Krenuli smo sa sportskim dijelom programa gdje je naše ribičko društvo Dane Općine obilježilo natjecanjem u ribolovu. Naši streličari imali su prekrasan prikaz svega onoga što rade, a svoju sreću u streličarstvu mogli su okušati i svi zainteresirani mještani. U proslavu su se uključili i naši stolnotenisači s tradicionalnim turnirom za osnovnoškolce, kao i naše mažoretkinje koje su odlično prikazale sve što rade – rekao je Hercigonja.

U turniru u stolnom tenisu sudjelovali su Leon Hladika. Josip Okun, Luka Fijan, Dominik Kralj, Tin Lugarić, Josip Duktaj, Fran Posinjak, Maks Posavec, Nikola Gaberšek i David Hladika, a sudili su Indra Sever, Tin Margetić, Martin Kerep, Luka Ban i Benedikt Salaj.

Uz ove sportske događaje, HPD Milengrad organizirao je pohod na Pokojec, a limači i juniori NK Milengrada odigrali su prvenstvene nogometne utakmice.

Proslavu su uveličale budinščanske mažoretkinje koje su na središnjem trgu mještanima predstavile točku s kojom su osvojile prvo mjesto na regionalnom natjecanju u Zaprešiću te se plasirale na državno natjecanje koje se održava 28. i 29. svibnja.

Najsvečaniji dio dana bio je koncert posvećen pola stoljeća rada glazbenog pedagoga, kompozitora, aranžera i vokalnog solista Ivana Povijača.

-U ovom svečanom dijelu dana, koncertu posvećenom radu Ivana Povijača koji već dugi niz godina živi na području naše Općine čuli smo naš prekrasan kaj i drago mi je što je dan završio s ovim prekrasnim popevkama – kazao je načelnik.

Na koncertu je predstavljen i njegov novi album „Nek nas ljubav nova grije” na kojem se nalazi 14 pjesama u kojima progovara o ljubavi prema svom rodnom kraju.

-50 godina je puno i ja sam zadovoljan s onime što sam u svom glazbenom radu postigao. Manje – više sve popevke su na kajkavskom što me neobično vuče i volim ga – rekao je Povijač.

U nedjelju s početkom u 13 sati na redu je središnji dio proslave Dana Općine Budinščina, svečana sjednica Općinskog vijeća koja će biti prilika za rekapitulaciju svega što je u proteklih godinu dana ostvareno. S obzirom da dolazi i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, svečanost će biti još veća pa je načelnik Hercigonja pozvao sve mještane da se pridruže završnom dijelu proslave.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.