Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dana 17. studenog 2022. godine na Trgu hrvatskih branitelja u Budinščini prigodnim je programom obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Mještani su paljenjem lampiona odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Vukovar je simbol otpora, nepobjedivosti i opstojnosti, ujedno i simbol mira, kojemu hrabrost, požrtvovnost i veličina ž rtve njegovih branitelja daju uzvišeno mjesto u stvaranju samostalne Republike Hrvatske kao i Škabrnja koja je jedno od mjesta najvećeg stradanja u Domovinskom ratu – rekao je načelnik Radovan Hercigonja okupljenim mještanima. Naglasio je da je posebno važno prenijeti našoj djeci istinu o događajima i važnosti Domovinskog rata kako sjećanja na te herojske borbe ne bi nikad izblijedila. Nakon toga minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Zbor mladih Beate pod vodstvom Lane Kocman izveo je pjesmu Moja domovina, a zbor Glazbene družine „Franjo Dugan“ Budinščina s voditeljem Ivanom Povijačem završio je prigodni program pjesmom Vukovar. Primijetila se suza i sjeta na licima prisutnih, ali i ponos zbog sjećanja na hrabrost i požrtvovnost naših branitelja koji su svoje živote dali za stvaranje naše samostalne države Hrvatske.

Zahvaljujemo se svima, a posebno sudionicima programa kao i ravnateljici i zaposlenicama Dječjeg vrtića Budinščina koji su pripremili toplu okrjepu u maglovitoj noći na našem trgu.

„ Neka i u mom gradu Vukovar svijetli“!

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.