Darivanje djece povodom blagdana Svetog Nikole

Općina Budinščina i ove godine razveselila je slatkim paketićima mališane jasličke i vrtićke skupine Dječjeg vrtića Budinščina, polaznike predškole, učenike od 1. do 8. razreda Osnovne škole Budinščina i učenike naselja Pece polaznike Osnovne škole Podrute te korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, a nisu bila zakinuta i ostala djeca koja su se priključila prigodnom dolasku Sv. Nikole u Dječji vrtić Budinščina i Osnovnu školu Vladimir Nazor Budinščina.

Višegodišnja tradicija darivanja najmlađih povodom blagdana Sv. Nikole i ove godine dio je programa manifestacije „Advent u Budinščini“. Za tu prigodu Općina Budinščina osigurala je 400 poklon paketića, uglavnom proizvoda hrvatskog porijekla, čime se ujedno podržava akcija kupnje proizvoda hrvatskih proizvođača.

Uz prigodni program podjela darova dana 06. prosinca započela je u Dječjem vrtiću Budinščina, nastavak također uz prigodni program, uslijedio je u Osnovnoj školi Budinščina, a završetak je bio u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda.

Učenicima Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina priključili su se učenici iz Peca koji idu u školu Podrute u pratnji ravnatelja Štefaka Vinceka. Svima prisutnima su se obratili prigodnim riječima ravnateljica škole Budinščina Renata Kreber-Mikšaj, ravnatelj škole Podrute Stjepan Vincek te načelnik Općine Budinščina, Radovan Hercigonja. „Izuzetno me veseli i zadovoljan sam kada vidim da ova naša sredina odiše veseljem, pjesmom i smijehom mališana i djece, znači, sve što se uloži ima svoju svrhu, a to je ostanak mladih obitelji ovdje, zato su sredstva namijenjena djeci najbolje uložena sredstva“ – zaključio je ne skrivajući svoje zadovoljstvo načelnik Radovan Hercigonja.

Također pohvaljuje rad s djecom, tako da program manifestacije Advent u Budinščini uključuje još jedan dan, a to je nedjelja, 11. prosinca, kada u programu Dječjeg adventa nastupaju djeca, i zato je mjesec prosinac najljepši i najveseliji mjesec u godini – ističe načelnik Hercigonja.

Sveti Nikola uputio je nekoliko korisnih savjeta učenicima i zaželio im puno uspjeha u učenju i veselja u nadolazećim blagdanima. Učenici su mu zahvalili na dolasku i obećali da će se truditi biti još bolji u školi i kod kuće, s nadom da će ih sveti Nikola posjetiti i sljedeće godine.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.