U subotu 25. veljače s početkom u 18:00 sati, u prostorijama Vatrogasnog doma u Budinščini održana je 94.godišnja izvještajna skupština DVD-a Budinščina. Uz članove vatrogasnog društva, skupštini su nazočili i predsjednica Općinskog vijeća opčine Budinščina Dijana Margetić, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić, načelnik PP Zlatar Bistrica Mario Duktaj, ravnateljica OŠ Renata Kreber Mikšaj, ravnatelj centra za odgoj i obrazovanje Zajezda Denis Sušac, vatrogasna društva iz Jarmine i Končanice te predstavnici ostalih udruga s područja Opčine Budinščina.

Predsjednik DVD-a Budinščina Stjepan Hudika prisutne je pozdravio i informirao o aktivnostima kroz 2022.godinu te planovima za naredno razdoblje. DVD Budinščina prošle godine je sudjelovala na hodočašću u Mariji Bistrici, sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima, nabavljena vatrogasna oprema, redovito se školuju novi vatrogasci. Kao jedan od prioriteta Hudika je naveo uređenje i dogradnju vatrogasnog doma u Budinščini i to u suradnji s općinom Budinščina kao i financijskom i logističkom potporom. Ujedno je naveo da je u tijeku potpisivanje ugovora sa kućom koja je izradila projektnu dokumentaciju te idejno rješenje samog doma te se čeka javni natječaj na kojeg ćemo se prijaviti.

O aktivnostima je podrobnije izvijestio zapovjednik Ivica Pažur, osvrnuvši se na rezultate na vatrogasnim takmičenjima i dogradnju vatrogasnog doma. U protekloj godini članovi DVD-a Budinščina izašli su na 37 intervencija što se tiče požara, a bilo je i drugih intervencija kao što su micanje drveća s prometnica i slično. Pažur je spomenuo i da su u protekloj godini osposobljena 7 vatrogasca za zvanje vatrogasni dočasnik, 1 član položio je za vozača C kategorije. Iz financijskog izvješća Miroslava Čuklja primjetno je kako su se tijekom prošle godine racionalno upravljalo dostupnim sredstvima. Sredstva su utrošena na vatrogasnu opremu, školovanje DVD-a, zatim na tekuće troškove poput struje, vode, plina, telefona, goriva za vatrogasna vozila kao i tehnički pregledi i registracija istog, osiguranje i liječničke preglede vatrogasaca i slično. Tajnik Dražen Hranić izvijestio je o planovima programa za naredne tri godine kod čega je glavni pokus u dogradnji Vatrogasnog doma. Gosp. Ivana iz projektne kuće imala je kratku prezentaciju idejnog projekta te svim gostima prikazala sve detalje oko projekta za dogradnju Vatrogasnog doma.

Dijana Margetić u ime Općine Budinščina pohvalila je rad vatrogasaca te istaknula da općina, sukladno zakonskim odredbama kontinuirano financijski prati rad DVD-a. Zahvalila je članovima društva na njihovom zalaganju i trudu te čestitala osposobljenim vatrogascima. Aktivnosti naši vatrogasaca pohvalio je i Županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić osvrnuvši se posebno na požar na Pokojcu koji je trajao 4 dana.Potom su i ostali gosti čestitali društvu na njihovim aktivnostima te su im poželjeli da se sve planirano ostvari i da imaju što manje požara i intervencija.

Na samom kraju Županijski zapovjednik Marijan Lovrenčić s predsjednikom DVD-a Stjepanom Hudika uručili su uvjerenja za osposobljene vatrogasce 1. klase te zahvalnice i medalje pojedinim članovima društva. Po završetku iste održan je prigodni domjenak uz glazbeni domaći sastav Raštimane mlaznice.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.