I ove godine OŠ Vladimir Nazor organizirala je niz događanja u povodu Dana Općine

Osnovna škola Vladimir Nazor i ove se godine nizom događanja uključila u obilježavanje Dana Općine Budinščina. Sve je započelo već u četvrtak kada je održana svečana dodjela nagrada i pohvalnica učenicima te zahvalnica mentorima u Foto natječaju Razglednica moga mjesta- škljocni za sjećanje. U ovogodišnjem 6. natječaju sa svojim je fotografijama sudjelovalo 110 učenika s područja cijele Hrvatske.

Prvo mjesto pripalo je Anji Čučković, učenici 7.r. OŠ Jurja Dobrile iz Rovinja pod mentorstvom Arijane Dobrila Barbaro. Drugo mjesto zauzela je Lana Hazulin, učenica 7.b razreda OŠ Konjščina pod mentorstvom Mirele Duktaj. Treću nagradu osvojila je Kjara Okreša, učenica 8.r. OŠ Vladimir Nazor Pribislavec pod mentorstvom Miroslave Novak Hranjec.

Među pohvaljenim fotografijama, našao se i rad učenice 8.r. OŠ V.Nazor Budinščina, Petre Jambrečić čija mentorica je učiteljica Mirela Duktaj.

Svi učenici dobili su Zahvalnice i promotivni materijal izdavačkih kuća Školske knjige, Profila i Alfe. Nagrađene učenice osvojile su i statue s logom natječaja koje u keramici izrađuje učiteljica Likovne kulture Mirela Duktaj.

Prvonagrađena učenica osvojila je 30 razglednica s motivom svoje fotografije, drugonagrađena 20, a trećenagrađena 10. Razglednice su sponzorstvo Damira Vnučeca i njegovog foto studija Media32.

Na svečanosti se prisutnima, riječima dobrodošlice, obratila ravnateljica škole Renata Kreber- Mikšaj, a zatim i načelnik općine Budinščina Radovan Hercigonja. Dodajmo da su članovi Povjerenstva bili: Branko Bručić, fotograf, Nikola Vnučec, fotograf i Suzana Ramić, učiteljica razredne nastave.

Slijedećeg dana održan je već tradicionalni turnir u stolnom tenisu u organizaciji “ Društva naša djeca “ Budinščina. Turnir je organiziran u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina, a sudjelovali su dječaci osnovnoškolske dobi. Nakon uzbudljivog nadmetanja proglašeni su i nagrađeni najbolji igrači: 1. mjesto L. Hladika (OŠ V.Nazor Budinščina), 2. M.Topolovec (OŠ Konjščina), a 3. D. Kralj (OŠ Konjščina).

Subota je bila rezervirana za biciklijadu a sve je započelo biciklističkom učilicom na igralištu ispred škole na kojoj je sudjelovalo 15-tak učenika. Svi koji su došli sudjelovali su na edukaciji i vožnji bicikla na prometnom poligonu kojeg su osmislili službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica Davor Klenkar i Tajana Čorko.

Nakon toga nekoliko desetaka biciklista krenulo je na biciklijadu koja se kretala rutom prema željezničkoj stanici Budinščina, kroz Donji Kraljevec do željezničke stanice Hrašćina. Tamo ih je dočekalo 15 -tak biciklista iz Hrašćina s kojima su zajedno nastavili cestom D-24 do Trga u Budinščini. Na trgu ih je dočekao načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i predsjednica općinskog vijeća Dijana Margetić koji su pripremili malu okrijepu za sve sudionike.

Svim sudionicima biciklijade ravnateljica škole, Renata Kreber-Mikšaj, podijelila je zahvalnice. Ujedno se zahvalila i suorganizatorima biciklijade Društvu „Naša djeca“ Budinščina i Hrašćina s njihovim predsjednicama Blaženkom Kocman i Jadrankom Plantak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.