Održana 95. godišnja izvještajna skupština dobrovoljnog vatrogasnog društva Budinščina

Najavljeno bratimljenje sa DVD-om Jarmine

U subotu 16. ožujka s početkom u 19:00 sati, u prostorijama vatrogasnog doma u Budinščini održana je 95. godišnja izvještajna skupština. Uz članove vatrogasnog društva, skupštini su nazočili i načelnik opčine Budinščina gosp. Radovan Hercigonja, predsjednik VZ KZŽ gosp. Stjepan Skuliber, predsjednik LU“JELEN“ gosp. Zvonko Vretenar, predsjednik NK“MILENGRAD“ gosp. Stjepan Strahonja, firma“Samko trgovina“ vl. Samir Kovačić, firma „PA-JET USLUGE“ vl. Jelena Pikutić i ispred firme „JAM-ING“ gđa. Iva Cavor. Također su bili nazočni i naše pobratimljeno društvo DVD-a Končanica kao i ostala susjedna dobrovoljna društva.

Predsjednik DVD-a Budinščina Stjepan Hudika prisutne je pozdravio i informirao o aktivnostima kroz 2023. godinu te planovima za naredno razdoblje. DVD Budinščina prošle godine je sudjelovala na hodočašću u Mariji Bistrici, sudjelovali u brojnim vatrogasnim natjecanjima sa A ekipom, mladeži i djecom, nabavljena je nova vatrogasna oprema, redovito se školuju novi vatrogasci. Kao jedan od prioriteta Hudika je naveo uređenje i dogradnju vatrogasnog doma u Budinščini i to u suradnji s Općinom Budinščina kao i financijskom i logističkom potporom. Ujedno je naveo da iščekujemo otvaranje natječaja za prijavu projekta za dobivanje sredstva iz fondova EU za rekonstrukciju i dogradnju doma.

O aktivnostima je podrobnije izvijestio zapovjednik Ivica Pažur, osvrnuvši se na rezultate na vatrogasnim takmičenjima i dogradnju vatrogasnog doma. U protekloj godini članovi DVD-a Budinščina izašli su na 15 intervencija po dojavi dojavnog Županijskog centra ZJVP. Pažur je spomenuo i da su u protekloj godini članovi operative Marko Ban, Marko Mešnjak i Jurica Priščan po nalogu županijskog zapovjednika sudjelovali na izvanrednoj dislokaciji sanacije šteta od poplava koja se u mjesecu kolovoz dogodila na području Koprivničko – Križevačke Županije. Operativne članove se dodatno školovalo pa je organizirano školovanje za vatrogasca I. klase te osposobljavanje za korištenje dišnih aparata, sudjelovali smo i na tečaju za specijalnost bolničar u organizaciji DVD-a Konjščina. Iz financijskog izvješća Miroslava Čukelj primjetno je kako su se tijekom prošle godine racionalno upravljalo dostupnim sredstvima. Tajnik Dražen Hranić izvjestio je o planovima programa za naredne tri godine od čega je glavni fokus dogradnja vatrogasnog doma.

Načelnik općine Budinščina Radovan Hercigonja pohvalio je rad vatrogasaca te istaknuo da općina, sukladno zakonskim odredbama kontinuirano financijski prati rad DVD-a. Isto tako zahvalio je članovima društva na njihovom zalaganju i trudu te čestitao osposobljenim vatrogascima kao i članovima koji su bili na izvanrednoj dislokaciji na sanaciji i obrani od poplava. Predsjednik VZKZŽ gosp. Stjepan Skuliber uručio je zahvalnice i odlikovanja članovima koji su sudjelovali na izvanrednoj dislokaciji dok je predsjednik DVD-a Budinščina uručio zahvalnice za sponzorstva firmama: Samko trgovina, PA- JET usluge, Koledić projekt i Ožeg – završni građevinski radovi.

Na samom kraju skupština je također u članstvo društva primila i četiri nova člana. Predsjednik DVD-a Budinščina Gosp. Stjepan Hudika skupštini je iznio prijedlog koji je došao iz DVD-a Jarmina a vezan za bratimljenje između društva, skupština je jednoglasno prihvatila taj prijedlog te se nadaju skoroj svečanosti potpisivanja povelje o bratimljenju DVD-a Jarmina i DVD-a Budinščina u Jarmini. Nakon svečanog dijela uslijedio je prigodni domjenak za sve uz živu glazbu.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.