Dani otvorenih vrata – Dječji Vrtić Budinščina

Dječji vrtić Budinščina otvorio svoja vrata: Djeca pokazala čime se bave i sudjelovala na zanimljivim radionicama

Dječji vrtić Budinščina po treći je put otvorio svoja vrata te roditeljima i prijateljima djece pokazao čime se sve mališani bave. Odgojiteljice su za njih pripremile i zanimljiv program, a za razgled je bio otvoren i Bibliobus, odnosno „Knjižnica na kotačima”.

Zbog loših vremenskih uvjeta kreativno-likovna radionica zajedničkog oslikavanja betonskog zida na temu cvijeća morala je biti odgođena, no za vrtićarce su bile osmišljene još tri radionice. Sportsku radionicu vodio je sportski trener Karlo Frtalj, na Kamišibaj pričaonici pripovjedačica Karla Hegedić pripovijedala je djeci razne priče, a Englesku radionicu vodila je odgojiteljica Ana Puklir.

Inače, u vrtiću boravi 78-ero djece raspoređenih u četiri odgojno-obrazovne skupine (jedna mješovita jaslička i tri mješovite vrtićke) zanimljivih imena: Kapljice, Pahuljice, Oblačići i Zvjezdice. Vrtić provodi program predškole, sportski program i kraći program engleskog jezika.

– Naša misija je učiniti djetinjstvo djece što ljepšim, što veselijim i što bezbrižnijim. Uz mnogo pažnje, ljubavi i uvažanja, a poštujući sva njihova prava, svakodnevno njegujemo i potičemo svestrani razvoj djece, čime ih pripremamo za život koji je sve samo ne bezbrižan – rekla je ravnateljica vrtića Ines Kuna Lihtar.

Dodaje da djelatnici nastoje profesionalnim radom i putem partnerskog odnosa s roditeljima i lokalnom zajednicom postati Vrtić koji će u ozračju tolerancije i uvažavanja potreba obitelji pružiti djeci bogatiju i sadržajniju sredinu za igru, učenje i razvoj.

– Vrtić smo s malo godina, ali korak po korak ostvarujemo naše ciljeve koje smo si zadali prilikom početka rada te se trudimo kroz svakodnevni rad nuditi sigurno, zdravo i poticajno okruženje kako bi se djeca uvijek osjećala voljeno i zaštićeno – poručila je ravnateljica.

Mališane je podržao i općinski načelnik Radovan Hercigonja.

– Hvala odgojiteljicama i ravnateljici što svojim idejama i pripremljenim aktivnostima potiču djecu da budu kreativna i što u vrtiću stvaraju zaista ugodno i poticajno okruženje. Lijepo je vidjeti da naši vrtićarci imaju tako zanimljiv program. Ujedno mi je drago što upravo Danom otvorenih vrata u vrtiću započinjemo obilježavanje Dana naše Općine – kazao je načelnik Hercigonja i poručio da će Dječji vrtić Budinščina uvijek imati podršku Općine.

Autor: Siniša Kalajdžija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.