Mještanke i mještani uživali u bogatom vikend programu povodom obilježavanja Dana općine, 20 godina rada obilježio i DND Budinščina

U općini Budinščina ovih je dana veselo: općina slavi svoje dane te je tim povodom pripremljen bogat program. Nakon Dana otvorenih vrata u Dječjem vrtiću Budinščina i odigrane nogometne utakmice između NK-a „Milengrad 2005” protiv „Metuzalema” Zagreb u petak, pregršt događanja za mještane donijele su i subota i nedjelja.

Kao najveće događanje pritom se izdvaja susret mažoretkinja na Trgu u Budinščini u organizaciji domaćeg Društva „Naša djeca”. Nakon defilea kroz Budinščinu do igrališta sportskog centra, pred brojnom publikom u nedjelju su nastupili domaći mažoret timovi i gosti. Zadovoljstvo održanim susretom izrazila je Blaženka Kocman, predsjednica DND-a koji je tom prilikom ujedno proslavio i 20. godišnjicu djelovanja.

– U svečanom defileu centrom Budinščine imali smo pratnju limene glazbe KUD-a „Sloboda” iz Oroslavja i gošće su nam bile mažoretkinje iz Dubrovčana i Plesni klub „Barbara” iz Zagreba. Nakon toga su mažoretkinje odradile svoje nastupe i na taj smo način ujedno obilježili 20. godišnjicu djelovanja DND-a Budinščina, počastili smo se tortom i podijelili smo zahvalnice. Inače, naše mažoretkinje članice su Hrvatskog udruženja mažoret timova – rekla je Kocman.

Kako je kazala, dan ranije, u subotu, DND Budinščina bio je organizator turnira u stolnom tenisu u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor”.

– Riječ je o već tradicionalnom turniru, sudjelovalo je 15 igrača s područja općina Budinščine, Hrašćine i Konjščine. Prvo mjesto osvojio je Leon Hladika, drugo Josip Okun, a treće Jan Krleža. Hvala svima koji su se odazvali i čestitke svim sudionicima, a posebno najboljima. Svi su se pokazali kao izvrsni i fair play igrači – dodala je predsjednica DND-a.

Nakon stolnog tenisa, odigrane su i dvije nogometne utakmice utakmice. Snage su u prvenstvenoj utakmici odmjerili Limači NK-a „Milengrad 2005” Budinščina protiv NK „Tondach” Bedekovčina te u prijateljskoj Veterani „Milengrada” protiv NK-a „Novi Marof”.

U nedjelju je Udruga „Bratovšina Milengrad” iz Grtovca za sve zainteresirane posjetitelje organizirala Dan otvorenih vrata Milengrada, kroz koji su prošli i sudionici utrke „Brdskog maratona”. U organizaciji SRD-a „Šaran” Budinščina na prostoru ribnjaka u Kraljevcu Gornjem svoj su turnir imali i ribiči uz podjelu fish paprikaša za sve sudionike i posjetitelje, a za rekreativce je bio organiziran pohod Lujčekovom stazom u organizaciji HPD-a „Milengrad”.

U nedjelju su odigrane i dvije nogometne utakmice. Najprije su zaigrali mlađi Pioniri NK-a „Milengrad 2005” prvenstvenu utakmicu protiv NK-a „Jedinstvo” iz Začretja, a kasnije su se na travnjaku susreli Seniori domaćega kluba i NK „Vatrogasac” iz Brezove.

Dodajmo i da je DVD Budinščina pokaznom vježbom spašavanja iz ruševne građevine kod zgrade Općine pokazao da je spreman za krizne situacije. Naravno, svakog su dana uslijedili zabava i druženje pod šatorom uz prigodan glazbeni program.

Podršku DND-u i ostalim budinšćanskim udrugama dao je i općinski načelnik Radovan Hercigonja.

– Hvala Društvu „Naša djeca” što se ponovno pokazalo kao odličan partner i organizator lijepih događaja u kojima su sudjelovali naši mladi mještani i mještanke. Naravno, zahvala ide i svim ostalim udrugama koje su se i ove godine svesrdno uključile u program obilježavanja Dana općine – poručio je načelnik Hercigonja, čestitajući DND-u na uspješnih 20 godina rada.

Predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić istaknula je kako je bogat program na ovakvim, ali i drugim manifestacijama rezultat, među ostalim, dobre suradnje Općinskog vijeća i načelnika s udrugama.

– Bez udruga nema društvenog života u općini, one su glavni pokretači. Hvala im na angažmanu, i nadalje ćemo njihov rad podržavati financijskim sredstvima iz proračuna koliko god je to u našoj mogućnosti – kazala je Margetić.

U nastavku proslave Dana općine slijedi izložba fotografija i podjela nagrada najuspješnijim učenicima koji su sudjelovali na foto natječaju „Razglednica moga mjesta – škljocni za sjećanje 2024” u OŠ V. Nazor, i to u utorak od 11 do 12 sati, a najsvečanije će biti u srijedu, na Praznik rada.

Osim što će se planinari tradicionalno družiti na Pokojcu, u 11 sati služit će se sveta misa u Crkvi svetog Josipa Radnika, a u 12 sati igrat će se malonogometni Memorijalni turnir „Mladen Čukelj – Čarli”. Ispred DVD-a Budinščina okupit će se lokalne udruge koje će izložiti svoje radove, nakon čega u 13 sati slijedi svečana sjednica Općinskog vijeća u Vatrogasnom domu DVD-a Budinščina.

Autor. Siniša Kalajdžija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.