PRIZAG-ovci učestvovali u realizaciji projekta “Međusektorsko partnerstvo za ruralni razvoj”

Lokalna akcijska grupa “Prigorje-Zagorje” se ponovno aktivno uključila u prijenos pozitivnih iskustava s područja LAG-ova te je učestvovala u realizaciji projekta “Međusektorsko partnerstvo za ruralni razvoj”. Navedeni projekt je financiran od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Hrvatske i Građanske inicijative iz Beograda.

Projektom je obuhvaćena edukacija oko 25 sudionika iz različitih dijelova Srbije, zainteresiranih za ruralni razvoj i LEADER, a u sklopu projekta su organizirana ukupno tri susreta. Prvi je održan u Srbiji na temu ruralnog razvoja u europskom kontekstu, na drugom susretu u Iloku i Vinkovcima prezentiran je primjer učinkovite međuopćinske suradnje – TINTL, a obrađeno je i područje osnova organiziranja LAG-ova. Konačno, na trećem susretu u Višnjici kod Slatine, a koji je održan 22. i 23. listopada ove godine, obrađeno je područje strateškog planiranja za područje LAG-a uz prijenos iskustava LAG-ova iz Hrvatske.

Uz LAG Gorski Kotar, svoj put od prvih koraka na savladavanju abecede LEADER-a i LAG-a do registriranja LAG-a PRIZAG i donošenja Strategije održivog razvoja LAG-a u srpnju 2010. godine, prezentirale su predsjednica LAG-a Draga Bitar i Kristina Matijašec, tajnica LAG-a. Predstavnice LAG-a PRIZAG upoznale su nazočne i s konkretnim aktivnostima koje se provode na realizaciji Strategije u ovoj godini te najavile održavanje “Prigorsko-zagorskog sejma”, koji će se u organizaciji LAG-a održati u subotu, 13. studenog u Brezničkom Humu, u okviru Dana Općine Breznički Hum i njihovog zaštitnika Sv. Martina.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.