Održan 2. “Prigorsko-zagorski sejem”

U sklopu Programa “Martinje v Humu”, održan je u subotu, 13. studenog 2010. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Breznički Hum 2. “Prigorsko-zagorski sejem”. „Sejem“ je pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Općine Breznički Hum te medijskog pokrovitelja Radija Novi Marof., a u okviru istog je svoje proizvode i usluge izložilo 35 izlagača (udruge, zadruge, OPG-i, mala i srednja trgovačka društva) iz 11 jedinica lokalne samouprave udruženih u LAG PRIZAG. „Sejem” je otvorio župan Varaždinske županije g. Predrag Štromar.

Pored uvida u bogatstvo turističke, gastronomske, kulturne i gospodarske ponude i baštine, brojni posjetitelji su od strane predsjednice LAG-a gđe Drage Bitar ukratko upoznati s LEADER pristupom, samim LAG-om PRIZAG i njegovim aktivnostima od osnivanja do danas. U tematskom dijelu “Sejma” posvećenom vinu, stručno predavanje o vinogradarstvu i vinarstvu održao je prof. dr. Nikola Mirošević, najveći hrvatski autoritet iz vinogradarstva i vinarstva i jedan od autora Ampelografskog atlasa Hrvatske.

Kulturno-umjetnički program izveli su na kraju službenog dijela Programa Udruga “Potkalnički plemenitaši” i KUD “Marof”, spletom plesova potkalničkog plemstva i prigodnih zagorskih pjesama.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.