Majstori borilačkih vještina; vrhunski rezultati naše mladeži

U okviru općine Budinščina, pojam športa nikada nije bio stran. Vjerojatno najpoznatiji predstavnik našeg športa je nogometni klub „Milengrad“, koji uz povremene prekide djeluje već više od 35 godina te trenutno okuplja velik broj igrača. Također, u okviru osnovne škole, mnoge su generacije ostvarivale izvrsne rezultate na međuopćinskim, županijskim te drugim natjecanjima.

Međutim, unatrag posljednjih šest godina, mladi majstori borilačkih vještina ostvaruju vrhunske rezultate, ne samo na županijskoj, nego i na državnoj te međunarodnoj razini. Zahvaljujući neospornim talentima te još većoj upornosti, članovi Kickboxing kluba „Hrvatski vuk“, ITF Taekwando kluba „Terminator“ te majstori savate boksa, nastupaju na gotovo svim najvažnijim natjecanjima u Hrvatskoj te se sa većine istih vraćaju sa medaljama. Ono po čemu se primarno razlikuju od ostalih športaša iz naše općine je činjenica da se već dvije godine sa državnih natjecanja vraćaju sa medaljom prvaka, što je rezultat kojeg do tada nitko iz naše općine nije ostvario

Što se tiče samih klubova, trenutno djeluju slijedeći:

Kickboxing klub “Hrvatski vuk” djeluje od 2003. godine kao sekcija istoimenog kluba iz Velikog Trgovišća, a 2005. godine registrira se u uredu državne uprave kao kickboxing klub. Unatrag nekoliko godina, kroz isti je klub prošlo više od stotinu članova. Klub je također član Hrvatskog kickboxing saveza, te kao takav nastupa na državnim i međunarodnim takmičenjima.

ITF Taekwondo klub “Terminator” otvoren je 2007. godine, a otvorio se kao rezultat vizije voditelja da mogu na natjecateljskoj razini biti konkurentni i u toj vještini. Vrijeme i rezultati to su i potvrdili, a dokaz za to su mnoge medalje koje su takmičari redovito sa velikih natjecanja donosili kući.

Uz ova dva kluba, aktivno se trenira i savate boks (francuski boks) gdje su natjecali ponovno pokazali zavidan talent, te su isti već više puta okrunili izvrsnim rezultatima.

Gore spomenuti klubovi trenutno imaju 32 aktivna člana (od čega se njih 15 aktivno takmiči) što je zaista zavidna brojka, pogotovo ako se uzme u obzir broj stanovnika općine. Do impresivnih rezultata mladež su vodili Matija Ščuric (koji je u počecima kluba bio županijski prvak i osvajač trećeg mjesta na međunarodnom takmičenju u Kutini 2004. godine), a koji je i nositelj crnog pojasa iz ITF Taekwondoa, te Zoran Egredžija u svojstvu predsjednika klubova i glavnog trenera.

Među natjecateljima koji redovito osvajaju medalje, ponajprije moramo spomenuti slijedeće: Emanuel Egredžija, Matija Jagić, Kruno Egredžija te Ivana Mikulčić. Da su pravi “majstori svog zanata”, ova trojica su pokazali tako što su 28.11.2009. uspješno položili za plavu rukavicu (3. stupanj, ujedno i najviši) iz savate boksa.
Ova je godina, kao i mnoge prethodne, završila izuzetno uspješno. Ukupno je osvojeno 18 medalja, od kojih je 10 osvojeno na županijskoj razini, a čak 8 na državnoj.

Ove su godine članovi navedenih klubova ostvarili zapažene rezultate (u svojim kategorijama) na slijedećim natjecanjima:

Prvenstvo Hrvatske u Varaždinu za kadete u savate boksu:
1. mjesto: Emanuel Egredžija (prvak države drugu godinu zaredom)
3. mjesto: Matija Jagić
3. mjesto: Kruno Egredžija

Prvenstvo hrvatske za kadetkinje, juniorke i seniorke u savate boksu u Sesvetskom Kraljevcu
2. mjesto: Ivana Mikulčić

Hrvatski kup u savate boksu u Garešnici:
1. mjesto: Emanuel Egredžija
3. mjesto: Kruno Egredžija

Hrvatski kup u kickboxingu u Splitu:
2. mjesto: Emanuel Egredžija
3. mjesto: Kruno Egredžija

Kup Sv.Nikole u Klanjcu:
Nastupilo je devetoro naših takmičara, a rezultati su ponovno impresivni: tri prva mjesta, šest drugih i jedno treće mjesto.

Iz prošle, 2008. godine, vrijedi spomenuti slijedeće rezultate: naslov državnog prvaka u savateu Emanuela Egredžije kao i osvajanje međunarodnog Jadran kupa Matije Jagića i Emanuela Egredžije, čime su oni ujedno bili najbolji kadeti države za 2008. godinu u savate boksu.

Ako Vaše dijete pokazuje želju za bavljenjem ovakvom vrstom športa, nema niti najmanje potrebe da ih vodite u Varaždin ili čak Zagreb. Dosad postignuti rezultati najbolja su preporuka da ih uključite jedan od gore navedenih klubova, pa Vas ovim putem pozivamo da kontaktirate voditelja Zorana Egredžiju na brojeve 095/908-2587 (mobitel) ili 049/458-022 (fiksni telefon). Svoje dijete možete dovesti i izravno na trening, koji se održava u terminima 18:00-19:30h utorkom i četvrtkom u dvorani osnovne škole u Budinščini.

Ovom prilikom, svim ljudima dobre volje klubovi žele sretan Božić i uspješnu novu godinu!

3 komentara

  1. matija napisao:

    joj samo vam jos ja falim

  2. matija jagić napisao:

    OVO STE ODLIČNO NAPISALI A I MISLIM DA BI NOVA 2010 GODINA ZA MENE MOGLA BITI I BOLJA ZATO JER SAM VEĆ NASTUPIO NA DRŽAVNOM,ŽUPANISKOM I USKORO 12.lipnja NA EUROPSKOM PRVENSTVU U ĆEŠKOJ

  3. Bruno napisao:

    Uvijek je dobro o sebi lijepo čitati, kaj ne? 🙂 Kak god, dok god bude Zoran meni redovito slal izvješća i slike sa natjecanja, tak dugo budemo imali ovak kvalitetne tekstove (nije da se hvalim, al ono.. 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.