Tak se negda pri nami delale

Svima koji su željeli iz prve ruke vidjeti kako se nekad na selu živjelo i radilo , udruga „Gotali“ iz Gotalovca je pružila izvrsnu priliku u nedjelju 8. kolovoza 2010. godine. Naime, tog je dana navedena udruga, a koja od zaborava čuva kulturnu i tradicijsku baštinu, organizirala manifestaciju pod nazivom „Tak se negda pri nami delale“. Na toj su manifestaciji prezentirali veliko kulturno bogatstvo kojim raspolažu te su stoga posjetitelji mogli vidjeti kako se koristi „puhalnik“, kako se ručno pile daske, radi na kolovratu, izrađuju bačve te mnoge druge zanimljivosti.

Aktivnosti dvodnevnog programa Seoskih igara 2010. započele su već u subotu navečer, a gdje je okupljene zabavljao bend „Fiškali“. Nadalje, drugog dana programa, u mjestu Topličica (kod mlina) su „Gotali“ organizirali već spomenutu manifestaciju sa početkom u 13 sati. Sama manifestacija je okupila veliki broj zainteresiranih, a uz mnogobrojne posjetitelje, prisutni su bili i predstavnici medija.


Nakon „Gotala“, uslijedio je kulturno – zabavni program (sa početkom u 16 sati) na novoasfaltiranom igralištu u Gotalovcu, a na kojem su nastupali slijedeći izvođači:

  • Udruga „Gotali“
  • Ansambl „Zagorje“
  • KUD „Remetinec“ (Remetinec, Novi Marof)
  • KUD „Meteor“ (Hraščina Trgovišće)
  • KUD „Kušlec“ (Konjščina)
  • Klapa „Bistrica“ (Marija Bistrica)
  • Udruga „Konjski“ (Konjščina)
  • Mladen Hitrec (gost večeri)

Glavni pokrovitelj cjelokupnog programa bilo je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a program su također sponzorirale i mnogobrojne tvrtke. Medijski pokrovitelji su bili Radio „Novi Marof“, Radio „Marija Bistrica“, Radio „Max“, Radio „Zlatar“ te „Zagorski list“.

Za sve koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati manifestaciji, pripremili smo ravno četrdeset slika te vas pozivamo da ih potražite u našoj fotogaleriji.

P.S. Sve koji imaju kakvu sliku (ili slike) sa kulturno – zabavnog programa, a za koje smatraju da su vrijedne objavljivanja, pozivamo da otiđete na kontakt te da dogovorimo daljnje detalje oko preuzimanja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.