Započinje rekonstrukcija vodovoda Frtalji

Tvrtka „Zidar“ iz Budinščine ovih dana započinje poslove rekonstrukcije vodoopskrbnih objekata vodovoda „Frtalji“ u Grtovcu. Na prilično nezahvalnom terenu, izvođač će najprije izvoditi razne zemljane i pripremne radove potrebne za uređenje dva izvorišta i sabirnika sa taložnicom. Nakon toga, uslijedit će nabava i doprema kamenog materijala te izvođenje zidarskih radova na ugradnji dopremljenog materijala na oba izvorišta te odvodnim kanalima od izvorišta do sabirnika vode.
Nadalje, slijedi nabava i doprema materijala te izvođenje betonskih i armirano-betonskih radova na izgradnji sabirnika vode sa taložnicom i preljevom sa ugradnjom triju metalnih penjalica sa unutarnje strane zida sabirnika. Konačno, rekonstrukcija završava nabavkom i dopremom materijala te izvođenjem radova na izgradnji ograde na lokaciji izvorišta i sabirnika, a navedeno će se postići ugradnjom betonskih stupova te postavom žičanog pletiva od pocinčane žice.
Projekt u potpunosti financira općina Budinščina, a cijena radova iznosi 69.420,56 kn. Za lakše stjecanje uvida u zahtjevnost terena (a time i samog posla), pripremili smo poneku fotografiju koju možete pronaći u našoj fotogaleriji.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.