Sveti Nikola darivao osnovnoškolce

Prostorije društvenog doma u prizemlju općinske zgrade, jedva da su bile dovoljne za svu djecu, njihove roditelje, učitelje te druge goste koji su se tamo okupili na tradicionalnoj podjeli darova za blagdan Svetog Nikole. Naime, vodstvo općine Budinščina je i ove godine predvidjelo 30.000,00 kn za kupnju poklona, a od toga iznosa ove je godine potrošeno 24.750,00 kn (kupljeno je 550 darova, a cijena jednog paketa iznosi 45 kn). Važno je napomenuti i to da darovi nisu bili previđeni samo za učenike koji pohađaju osnovnu školu u Budinščini te učenike iz Zavoda za rehabilitaciju u Zajezdi, nego i za učenike iz Peca koji pohađaju osnovnu školu u Podrutama, te konačno i učenike koji pohađaju školu u Budinščini, a žive na području općine Hraščina.

Program koji su gotovo u potpunosti vodili mališani (izuzev g. Ivana Povijača koji je vodio glazbeni dio programa), započeo je srdačnim pozdravima, a u kojem su posebni pozdravi upućeni načelniku općine Budinščina g. Radovanu Hercigonji, ravnateljici osnovne škole „Vladimir Nazor“ gđi Darinki Pokos te svim učiteljima i roditeljima. Nakon uvodnog pozdrava, dvoje mališana je u okviru recitacije prisutne upoznalo sa činjenicama iz života Svetog Nikole.dsc08584

Nakon recitacije, uslijedio je glazbeno – recitatorski program, gdje su nastupali glazbeno – scenska grupa, mala dramsko – recitatorska grupa te mali zbor.

Usprkos odličnim i vrlo duhovitim nastupima koji su prisutne razdragali i nasmijali, djecu je ipak najviše obradovao dolazak samog Sv. Nikole te podjela darova. Obzirom na veliki broj djece (njih gotovo 400), podjela je trajala tridesetak minuta, a nakon čega su mališani otišli kućama ili dalje u školu.

Roditelji i djeca bili su oduševljeni samom akcijom, a o tome g. Hercigonja kaže: „Dobili smo (općina op.ur.) mnogo pohvala, pogotovo od roditelja djece iz Peca koja ne pohađaju osnovnu školu u Budinščini. Htio bih također spomenuti da sam od dobavljača darova zatražio da se u paketu nađu isključivo proizvodi hrvatskih proizvođača, podržavajući time akciju „kupujmo Hrvatsko““.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.