Vatrogasna mladež DVD-a Budinščina putuje u Fažanu

Članovi mlade sekcije dobrovoljnog vatrogasnog društva „Budinščina“ (njih 18), u ponedjeljak 11. srpnja uputit će se u kamp vatrogasne mladeži koji će se ove godine održati u Fažani. Desetorica dječaka te osam djevojčica iz DVD-a Budinščina, sedam će se dana u vatrogasnom kampu družiti sa članovima i članicama drugih vatrogasnih društava, a ujedno će se i takmičiti u različitim vatrogasnim vježbama, športskim aktivnostima i dr.

Voditelji naše vatrogasne mladeži biti će Stjepan i Nikolina Hudika te Josip Čukelj, dok o interesu mladih za vatrogastvom Čukelj kaže: „Interes mladih je vrlo zadovoljavajući, a dodatno se povećao nakon što smo krenuli sa vježbama i aktivnostima. Nakon povratka iz Fažane, očekujemo još barem desetak novih članova, odnosno članica, a od sljedeće godine planiramo sa njima krenuti i na takmičenja.“

S obzirom da maloljetnici ne smiju u akcije gašenja požara, aktivnosti vatrogasne mladeži svode se na redovite vježbe, odlaske na takmičenja i druženja i sl. No, da bi se sa mladima kvalitetno radilo, potrebno je nabaviti i adekvatnu opremu (vatrogasni tunel, vatrogasnu stazu te ostale sprave), što se i planira u narednom razdoblju.

U fotogaleriju smo stavili poneku sliku sa treninga, pa ako vas zanima kako izgledaju vježbe – kliknite ovdje.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.