Ususret 3. Prigorsko-zagorskom sejmu – prijavite se i Vi!

1. “3. Prigorsko-zagorski sejem” održati će se 13. studenog 2011. godine u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole Breznički Hum prema sljedećem programu:

11,00 sati – Pozdravna riječ predsjednice LAG-a PRIZAG
11,10 sati – Stručno predavanje o tradicionalnoj lokalnoj gastronomskoj ponudi
11,30 sati – Kratki kulturno umjetnički program
11,45 sati – Svečano otvorenje “Sejma” (župan Krapinsko-zagorske županije, koja je pokrovitelj ovogodišnje manifestacije)

2. Ovogodišnji već tradicionalni “Sejem” ima međunarodni karakter, budući da će na njemu uz izlagače iz područja LAG-a PRIZAG te Lovačkog društva iz Zagvozda, učestvovati izlagači iz Općine Krško iz Slovenije, koja će uz Općinu Breznički Hum biti suorganizator “Sejma”.

3. Na “Sejmu” se očekuje ukupno cca 50-tak izlagača (udruge i zajednice, zadruge,
obiteljska poljoprivredna gospodarstva, mali i srednji poduzetnici), koji će predstaviti bogatstvo kulturne, povijesne, gospodarske te posebno gastronomske ponude, uz akcenat na jela po starim receptima prigorsko-zagorskog kraja – “Kaj su jeli naši stari”.

4. Zadužuju se članovi Upravnog odbora da svaki na svom području animira i
prikupi zainteresirane izlagače (po mogućnosti 4-5 iz svake JLS). Budući da će se tiskati zajednički bilten svih izlagača s osnovnim podacima o njima, potrebno je uz puni naziv i adresu pojedinog izlagača, dostaviti podatke za kontakt (telefon, fax, e-mail), navesti ukratko djelatnost kojom se bavi te fotografiju ili logo izlagača. Tražene podatke treba dostaviti najkasnije do 25. listopada tajnici LAG-a na broj 042/612-744 , radi pravovremene pripreme i tiska biltena. “Sejem” će biti otvoren do 17,00. S time treba upoznati potencijalne izlagače te ih upozoriti da se moraju pridržavati dogovorenog “radnog vremena” manifestacije. Svim izlagačima osigurati će se akreditacije.

5. “Sejem” će ujedno biti prigoda da svi nazočni isprobaju gastronomske delicije po
starim receptima prigorsko-zagorskog kraja i da prisustvuju predavanju o
tradicionalnoj lokalnoj gastronomskoj ponudi, koje će održati Tibor Martan, dipl.
etnolog.

6. Manifestaciju treba maksimalno iskoristiti za promociju LAG-a PRIZAG.
Stoga će se tiskati pozivnice, koje su same po sebi već određen promotivni materijal te ih dostaviti svim članovima LAG-a, nadležnim ministarstvima i institucijama, županijama, razvojnim agencijama, drugim LAG-ovima i inicijativama te medijima, s kojima valja odraditi dio posla vezan uz najavu “Sejma”, a posebno izvještavanje i nformiranje javnosti o događanjima s “lica mjesta”. Zadatak je Upravnog odbora da stupi u kontakt s medijima u sve 3 županije i da osigura pravovremenu najavu manifestacije te kvalitetno izvještavanje sa “Sejma”. Pored pozivnica tiskat će se i plakati, čiji broj i dimenzije će se dogovoriti naknadno.

7. U subotu, 12. studenog 2011. godine u popodnevnim satima, održati će se okrugli stol na kojem će međusobna iskustva i primjere dobre prakse razmijeniti LAG PRIZAG i LAG KRŠKO iz Slovenije. Ovom skupu trebali bi nazočiti članovi Upravnog odbora LAG-a PRIZAG u što je moguće većem broju.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.