Sveti Nikola posjetio osnovnoškolce

Dom kulture u prizemlju općinske zgrade, na blagdan sv. Nikole okupio je gotovo svu djecu koja pohađaju osnovnu školu u Budinščini, kao i djecu koja žive na području Općine Budinščina, a pohađaju osnovnu školu u Podrutama. S obzirom da se radilo o blagdanu koji slavi najomiljenijeg dječjeg sveca, nije teško pretpostaviti koja je bila svrha okupljanja. Naime, u općinskom se proračunu redovito osiguravaju sredstva za kupnju darova, a djeca nisu bila po tom pitanju zakinuta niti ove godine, usprkos financijski izazovnoj godini.

Za naše je školarce ove godine pribavljeno 520 paketa (65 paketa osigurano je za polaznike Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda), pa je s obzirom na cijenu od 37 kn po paketu ukupno za tu namjenu utrošeno 19.240,00 kn.

Kao i prethodnih godina, program proslave u potpunosti su vodili mališani, koji su prisutne najprije podsjetili na činjenice iz života svetog Nikole, nakon čega je uslijedilo nekoliko točaka iz glazbeno – recitatorskog programa. Sveti Nikola stigao je po završetku priredbe, a saznavši da su djeca ove godine bila dobra, da su dobro učila i da nisu ljutila svoje učitelje, roditelje i prijatelje, zaključio je kako su svi do jednog zavrijedili poklon. Podjela paketa trajala je dvadesetak minuta nakon čega su se sretni mališani uputili svojim kućama, a gdje su zatim zasigurno pripremili cipele za večernji dolazak svima im dragog biskupa sv. Nikole.

U fotogaleriju smo stavili nekoliko slika sa samog događaja, pa vas pozivamo da iste i pregledate klikom na ovaj link.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.