Emanuel Egredžija i dalje u vrhu zagorskog športa

U petak 20.siječnja u restoranu „Jezera“ u Bedekovčini, Športska zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa nogometnim klubom „Gaj“ iz Mača organizirala je svečano proglašenje najboljih športaša Krapinsko-zagorske županije. Prošla 2011. godina statistički je bila najuspješnija u povijesti zagorskog športa; zagorski su športaši osvojili zlatnu, srebrnu i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima i kupovima, zlato i srebro na europskim prvenstvima,  dok su u vitrine svojih klubova i domova pospremili i 28 zlatnih medalja sa državnih natjecanja.

Emanuel Egredžija, član savate kluba „Hrvatski vuk“ (podružnica Budinščina), i ove je godine od KZŽ dobio priznanje za športske uspjehe. Naš je majstor savate boksa 2011. godine ponovno osvojio prvo mjesto na državnom prvenstvu te državni kup, pa je prema dodijeljenim bodovima od komisije športske zajednice KZŽ osvojio drugo mjesto u kategoriji pionira (uzrast do 14 god.). Njegov uspjeh tim je veći ako u obzir uzmemo činjenicu kako zajednica zagorskih športaša broji njih čak 7900, od čega ih je respektabilna brojka upravo u pionirskoj kategoriji.

Nadamo se kako će Emanuelovi uspjesi u športašima iz naše općine aktivirati dodatnu motivaciju, i to upravo onu koja od prosječnog športaša stvara onoga koji ostvaruje najviše uspjehe na državnoj i međunarodnoj razini.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.