Poziv za predlaganje programa javnih potreba Općine Budinščina u 2013. godini

Jedinstveni upravni odjel Općine Budinščina na temelju članka 1. i 10. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (“Narodne novine”, broj 47/90, 27/93 i 38/09) te članka 23. Zakona o udrugama (“Narodne novine”, broj 88/01 i 11/02) objavljuje poziv za predlaganje programa javnih potreba Općine Budinščina u 2013. godini.

I. 

a) u športu, rekreaciji, tehničkoj kulturi, unapređenju i zaštiti prirode

Javne potrebe u sportu, rekreaciji, tehničkoj kulturi, unapređenju i zaštiti prirode za koje se sredstva osiguravaju iz Proračuna Općine Budinščina jesu: sportske, rekreacijske, tehničko-kulturne djelatnosti te akcije i manifestacije unapređenja zaštite prirode od interesa za Općinu Budinščina, a koje Općina Budinščina Programom utvrdi kao svoje javne potrebe, kao i one koje su utvrđene posebnim Zakonom, a uvrstit će se posebno:

 • programi ustanova u sportskoj, rekreacijskoj, tehničkoj kulturi, te unapređenju i zaštiti prirode;
 • programi, akcije i manifestacije strukovnih udruga, društava i drugih organizacija u sportu, rekreaciji, tehničkoj kulturi, unapređenju i zaštiti prirode od interesa za Općinu Budinščina;
 • programi, akcije i manifestacije u sportu, rekreaciji, tehničkoj kulturi, unapređenju i zaštiti prirode koje se posebno odnose na mlade;
 • programi investicijskog održavanja, adaptacije i opremanja sportskih objekata

b) u socijalnoj skrbi, humanitarnim i ostalim udrugama

Javne potrebe u socijalnoj skrbi, humanitarnim i ostalim udrugama za koje se sredstva osiguravaju iz Proračuna Općine Budinščina jesu socijalni, humanitarni i ostali programi od interesa za Općinu Budinščina, a koje Općina Programom utvrdi kao svoje javne potrebe, kao i one koje su utvrđene posebnim Zakonom, a uvrstit će se posebno:

 • programi ustanova, strukovnih udruga, društava i drugih organizacija koje imaju potrebe zadovoljavanja socijalnih, humanitarnih i sličnih potreba od interesa za Općinu Budinščina;
 • opći program zdravstvene zaštite stanovništva;
 • programi, akcije i manifestacije udruga i društava zdravstveno hendikepiranih, starijih i nemoćnih osoba od interesa za Općinu Budinščina;
 • programi, akcije i manifestacije udruga i društava proisteklih iz rata od interesa za Općinu Budinščina.
  programi, akcije i manifestacije udruga i društava koje se bave zaštitom od požara;
 • programi, akcije i manifestacije udruga i društava koje se bave uzgojem i zaštitom životinja, od interesa za Općinu Budinščina;

II.

Prijedlog Programa mora uz obrazloženje sadržavati i financijski plan sa svim prihodima, tj. detaljni troškovnik za izvođenje predloženog programa, mjesto i vrijeme realizacije programa, što je sadržano u Prijavnici.

Visina potpore, tj. udjela Općine Budinščina u sufinanciranju pojedinog programa formirat će se u skladu s elementima provjerenog troškovnika, izvrsnosti, kvaliteti i značaju za Općinu Budinščina te prema tome da li su se predlagatelji programa orijentirali prema dodatnim izvorima financiranja (minimalno dva, tri dodatna izvora).

III.

Programe javnih potreba Općine Budinščina u 2013. godini utvrđuje, na prijedlog Povjerenstva za udruge, Općinski načelnik, a donosi Općinsko vijeće Općine Budinščina. Za dodjelu dotacija, odnosno financiranja i sufinanciranja djelatnosti i programa mogu se javiti samo ustanove, udruge, udruženja i druge organizacije s područja Općine Budinščina ili su od interesa za Općinu Budinščina.

Prijavnice na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u 2013. godini s Troškovnicima mogu se podići svakim radnim danom u Upravnom odjelu Općine Budinščina, Budinščina 6, kao i klikom na ovu poveznicu.

Ovjereni primjerak Prijedloga Programa napisan u elektroničkom obliku, napisan na pripadajućim obrascima i pripremljen u skladu sa sadržajem ovog Poziva treba dostaviti na adresu:

OPĆINA BUDINŠČINA, Jedinstveni upravni odjel, Budinščina 6 – programi udruga

Prijedlozi se mogu slati od dana objave Poziva na Oglasnoj ploči Općine Budinščina zaključno do 25. listopada 2012. godine.

Prijedlozi s nepotpunim podacima, prijedlozi koji nisu ispunjeni na propisanim obrascima, kao i prijedlozi koji se ne dostave u određenom roku, neće se razmatrati niti uvrstiti u programe javnih potreba Općine Budinščina u 2013. godini. Za sva pitanja vezana uz eventualne nejasnoće odnosno pobliže informacije predlagatelji mogu zatražiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Budinščina.

Budinščina, 01. 10. 2012.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.