Osnovan streličarski klub “Budinščina”

U ponedjeljak 08.10.2012. godine u prostorijama konjičkog kluba „Budinščina“ sa početkom u 20,00 sati, održana je osnivačka skupština streličarskog kluba „Budinščina“. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak osnivača, a prema Dnevnom redu, pristupilo se (između ostalog) biranju predsjednika kluba, članova Upravnog i Nadzornog odbora te Stegovnog povjerenstva.

Skupština je jednoglasno izabrala dugogodišnjeg trenera i natjecatelja Krešimira Baboka za predsjednika, a za članove Upravnog odbora izabrani su Krešimir Babok kao predsjednik, Draženka Babok, Goran Welina, Damir Burić, Josip Ferenđa, Andrija Pikutić i Dejan Džakula. Predsjednica Nadzornog odbora biti će Štefica Sremec, a u nadzornom odboru nalaziti će se još i Đurđa Burić i Mario Duktaj. Za članove Stegovnog povjerenstva izabrani su Lidija Welina u svojstvu predsjednice, Sandra Stanić Duktaj i Karolina Ferenđa.

Prijedlog Programa rada kluba iznio je Krešimir Babok, a prema navedenom prijedlogu, ciljevi novoosnovanog kluba su propagiranje i razvoj streličarskog športa, aktivnosti u osposobljavanju članova u streličarstvu, a u interesu tjelesnog rekreacijskog i društvenog odgoja članova te očuvanju njihovog zdravlja i kondicije. Jedan od ciljeva kluba jest i uključivanje u rad branitelja iz Domovinskog rata, HRVI, kao i drugih invalidnih osoba koristeći streličarstvo u terapeutske svrhe.

Glavne djelatnosti kluba biti će sudjelovanje u utvrđivanju politike razvoja i promicanja streličarstva i športa uopće, provođenja sustavnih treninga, organiziranje i sudjelovanje u športskim natjecanjima, organiziranje poduke i treninga djece i mladeži, osposobljavanje članova za obranu domovine i zaštitu ljudi i imovine, njegovanje tradicije streličarstva kroz povijest naše domovine, organiziranje susreta, izložbi, stručnih ekskurzija i sličnih priredbi te sudjelovanje na sličnim manifestacijama u organizaciji drugih klubova, saveza i zajednica.

Predsjednik inicijativnog odbora Krešimir Babok dugogodišnji je trener, a o njegovim metodama rada i kompetentnosti dovoljno govore rezultati višegodišnjeg streličara Denija Baboka kojem je upravo Krešimir trener. Deni Babok natječe se u kategoriji složenog luka, streličarstvom se bavi pet godina, a nakon što je postao državni prvak u više stilova natjecanja i postavio više državnih rekorda, 2009. godine ulazi u reprezentaciju Hrvatske u kojoj i dalje postiže sjajne rezultate. Odmah po ulasku u reprezentaciju osvaja srebrnu medalju u Poljskoj na Europskom prvenstvu, 2011. godine na Cipru osvaja srebro i ekipno ostvaruje europski rekord, a ove se godine Deni okitio sa dva zlata. Najprije je u svibnju u Poreču na Europskom juniorskom kupu osvojio ekipno zlato, a u srpnju je u Danskoj u konkurenciji 290 natjecatelja iz 33 zemlje postao sa svojom ekipom europski prvak.

Streličarstvo je šport koji u kojem se uči strpljivosti i smirenosti, pomaže u razvoju pozitivnih psiholoških osobina, a streličari se uče i finoj preciznosti i koordinaciji pokreta. Stoga, ukoliko vi ili vaše dijete imate interes za ovakvom vrstom športa, javite se na broj mobitela 0989695758 (Krešimir Babok) gdje možete dobiti daljnje informacije kako pristupiti klubu. Svoj upit možete poslati i na Facebook stranicu SK “Budinščina”.

Ostali tekstovi iz rubrike

1 Response

  1. zvonimir napisao:

    RAZVESELILA ME VIJEST O OSNIVANJU STRELIČARSKOG KLUBA “BUDINŠČINA”.JOŠ JEDAN DOBAR PRIMJER SPORTSKOG ENTUZIJAZMA.ŽELIM IM USPJEŠAN RAD I MNOGO DOBRIH SPORTSKIH REZULTATA
    Zvonimir

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.