Braća Egredžija odlični u wushu vještini

U nedjelju 7. listopada održano je u Desiniću takmičenje u borilačkoj vještini Wushu. Navedena je vještina kod nas manje poznata, no ista se redovito pojavljuje u mnoštvu japanskih filmova te je vrlo atraktivna za gledanje. Postoji više disciplina (tradicionalni Wushu, Sanda, Qingda, Taolu…), a takmičenje je bilo u disciplini Qingdi bez knockout-a.

Na takmičenju je bilo svega četrdesetak boraca, a prije samog takmičenja održan je seminar za trenere i suce kojeg je održao međunarodni sudac Sande i Qingde, gosp. Ištvan Varga iz Budimpešte. Od boraca koji su članovi klubova iz naše Općine nastupili su zbog dobne granice za natjecatelje (14 godina i stariji) samo Kruno i Emanuel Egredžija. Zbog slabijeg odaziva boraca, organizatori su ujedinili neke kategorije pa su se Kruno i Emanuel borili u istoj kategoriji (50-60 kg – kategorija „kadeti teška“). Nakon neriješenog rezultata u prve dvije runde, pobjedu je u konačnici odnio Kruno. Trener Zoran Egredžija kaže da je jako zadovoljan prezentacijom naših, ali i ostalih boraca, posebice jer je to nešto novo kod nas.

Nastao u Kini pred mnogo godina, Wushu je sadržajno bogata, formom diverzificirana vještina i šport, a korijeni Wushua mogu se pronaći u ranim aktivnostima kineskih predaka i njihovoj borbi za preživljavanje. Za vrijeme prolongirane ere hladnog oružja Wushu je bio korišten u vojsci da bi se lakše pokorilo protivnike te kao tjelovježba i vježba samoobrane običnih ljudi, ali istovremeno i kao vježba za zdraviji i veseliji život.

O wushu vještini možete čitati na stranicama hrvatskog wushu saveza, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane za borilački sport bez obzira na spol i godine da dođu na treninge utorkom i četvrtkom od 18.00-19.30 u dvorani OŠ „Vladimir Nazor“ Budinščina.

 

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.