Održana poljoprivredna edukacija

Djelatnici Poljoprivredno-savjetodavne službe Podružnice Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Općinom Budinščina, održali su u petak 08. 02. 2013. u 18 sati predavanje za 2013. godinu. Predavanje je održano u domu kulture (zgrada Općine Budinščina), a teme su bile sljedeće: višestruka sukladnost, nitratna direktiva i vođenje registra domaćih životinja, potpore u poljoprivredi — prava i obaveze, te legalizacija gospodarskih objekata u poljoprivredi.

Višestruka sukladnost je veza između obveznih postupaka kojih se moraju pridržavati poljoprivredna gospodarstva u obavljanju poljoprivredne aktivnosti, te izravnih plaćanja koje ostvaruju poljoprivrednici. Obveznici ispunjavanja višestruke sukladnosti su poljoprivredna gospodarstva, korisnici izravnih plaćanja i korisnici državne potpore ruralnom razvoju vezane za životinje. Svrha ispunjavanja uvjeta višestruke sukladnosti je zaštita okoliša, zdravlje ljudi, životinja i bilja te dobrobit životinja, kao i ostvarivanje prava na potpore u poljoprivredi.

DSC01924Predavači su bili Gordana Jurina, dipl. inž. polj. i Darko Antonina, dipl. inž. polj., prisutnim poljoprivrednicima podijeljen je letak koji sadrži pravila kojih se moraju pridržavati OPG-i koji drže stoku, a u letku se između ostalog nalaze i informacije o rokovima za prijavu poticaja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.