Učini(s)mo Hrvatsku čišćom, pa makar i na dan

U subotu 20. travnja u Hrvatskoj je održana akcija „Zelena čistka“, čiji je primarni cilj bio okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Nakon što su prošle godine u okviru akcije na području Općine Budinščina očišćena odlagališta smeća u šumi „Gaj“ u Pažurovcu te u šumi „Pješčenjak“ u Gotalovcu, ove godine je udruga „Gotali“ kao lokalni koordinator odredila da će se čistiti divlja odlagališta smeća u šumi „Graberje“ u Topličici, „Burićevo grmlje“ u Krapinici i grmlje „Putine“.

Šesnaest volontera okupilo se u 9.00 sati u društvenom domu u Gotalovcu, što je nažalost bio daleko manji broj nego prošle godine kada ih je bilo više od 50 i kada su jedva stali u kadar objektiva. Popularno je ovih dana koristiti vremenske uvjete kao izliku, stoga ne vidimo zašto se ne bismo i mi povodili istim primjerom. Duga zima značajno je odgodila radove u poljoprivredi, stoga su mnogi lijepo subotnje vrijeme iskoristili kako bi obavili poljoprivredne radove, no svakako da je bilo i onih koji jednostavno nisu smatrali potrebnim priključiti se akciji i darovati našem planetu svega 3 sata slobodnog vremena.

Navedeno dakako nije umanjilo značaj ovogodišnje akcije na kojoj je sudjelovalo 16 volontera, od kojih su većina bili članovi udruge „Gotali“. Vrijedni volonteri kroz tri sata napunili su jedan kontejner čime su dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj i našoj domovini više nego potrebnoj akciji. Uostalom, jedan od volontera Jurica Punek koji se netom prije početka akcije vratio iz Norveške rekao je da su ovakvi prizori divljih odlagališta u toj europskoj državi jednostavno nezamislivi.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.