Radovan Hercigonja zahvalio mještanima na ukazanom povjerenju

Dosadašnji načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja na toj će se dužnosti zadržati i sljedeće četiri godine. Rezultati su to lokalnih izbora na kojima je Hercigonja kao nositelj liste HDZ-a i HSS-a slavio ispred Damira Fridelja, nositelja liste HNS-a i SDP-a. Povjerenje Hercigonji pružilo je 58,38% mještana Općine Budinščina koji su tijekom nedjelje 19. svibnja izašli na biračka mjesta, a taj je rezultat ujedno i dokaz da su prepoznali njegov trud i zalaganje tijekom posljednje četiri godine.

Iako je veći dio proteklog mandata bio obilježen teškom gospodarskom situacijom u državi i svijetu tj. recesijom, a čije posljedice ponajprije osjećaju male sredine poput naše, Radovana Hercigonju to nije obeshrabrilo, već mu je samo davalo poticaj da se što više angažira u radu Općine. Hercigonja nije političar koji, kako se to često kaže, „politiku vodi iz fotelje“. Mnogi će to mještani potvrditi, kao i slike koje smo tijekom ovih godina postavljali u galeriju fotografija na službenim stranicama Općine Budinščina, kako je Hercigonja najviše vremena provodio na terenu, obilazeći čitavo područje Općine u stotine navrata, a sve kako bi imao što bolji u uvid u potrebe mještana.

Hercigonja dakako nije zaboravio zahvaliti se ovom prilikom mještanima koji su mu ukazali povjerenje na još četiri godine: „Želio bih zahvaliti svim našim mještanima na ukazanom povjerenju. Za mene je to pokazatelj da su mještani Općine Budinščina prepoznali moj dosadašnji rad. Zajedno sa svojim timom ljudi i dalje ćemo nastaviti istim tempom raditi za dobrobit naše sredine. Još jednom velika hvala svima!“

Hercigonja je redovito obilazio radove na području Općine i praktički nije bilo niti jednog većeg ili manjeg projekta na kojem nije bio prisutan. Nije to bila puka želja za pokazivanjem kako to mnogi čine, već je uvijek želio imati uvid u radove koji se financiraju općinskim novcem (a time i iz džepa svih građana). Mještani su također kroz protekle četiri godine mogli čitati (i na popratnim fotografijama vidjeti) na što se troši općinski novac, čime se napravio veliki korak naprijed po pitanju transparentnosti poslovanja Općine. Sve su ovo naši mještani prepoznali i u konačnici nagradili sa još jednim mandatom.

Spomenimo još i kako je poraženi protukandidat za načelnika Damir Fridelj nakon izbora pokazao rijetku političku korektnost. Fridelj je u pobjedničkom taboru osobno čestitao novom-starom načelniku Hercigonji, što je rijetkost za vidjeti u današnjem političkom svijetu, u kojem poražene strane obično na najpodlije načine pokušavaju umanjiti vrijednost nečije pobjede.

Čestitke Radovanu Hercigonji na novom mandatu za kojeg mu želimo da bude u najmanju ruku uspješan kao i prethodni, a sve na dobrobit svih mještana Općine Budinščina.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.