Nikad manje prvašića

Zazivom Duha Svetoga u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini, učenici OŠ „Vladimir Nazor“uvedeni su u ponedjeljak 2. rujna u novu školsku godinu. Završeni su ljetni praznici, a bezbrižan odmor i ljenčarenje zamijenjeni su školskim obavezama.

Đaci i roditelji, učitelji i profesori, te djelatnici škole i drugi gosti, okupili su se nakon svete mise u holu škole u 9 sati, ispraćajući đake u novu školsku godinu. U sklopu prvog dana škole održan je kraći kulturno-umjetnički program, a nakon riječi ohrabrenja od ravnateljice Darinke Pokos i načelnika Općine Budinščina Radovana Hercigonje, uslijedila je prozivka đaka prvaka.

Nažalost, bila je to najbrža prozivka otkad je osnovne škole u Budinščini. Svega 13 đaka prvaka sjelo je po prvi puta u životu u đačke klupe, pod budnim okom roditelja i učiteljice Ljiljane Belužić, a Radovan Hercigonja podijelio je uime Općine Budinščina prvašićima prigodne poklone. Tužna je to brojka ako se sjetimo da smo ne tako davno u našoj školi imali i po tri dupkom puna razreda prvašića. Brojka je to koja potvrđuje da nas je sve manje, te da će prostorije naše velike škole kroz naredne godine biti sve praznije.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.