Ferenđa i Klemen u prvom nastupu do medalja

Streličarski klub „Grofovi Konjski“ iz susjedne nam Konjščine organizirao je u nedjelju 08.09.2013. streličarsko natjecanje FITA144. Boje „Grofova“ branili su i trenirali neki naši streličari prije osnutka streličarskog kluba „Budinščina“ (Ferenđa, Babok), a nedjeljni turnir označio je i početak aktivnog takmičenja za dvije naše članice – Teodoru Ferenđa i Nensi Klemen. Uz njih, boje streličarskog kluba „Budinščina“ branili su i Dragutin Posavec, Dragan Posavec, Filip Husinec i Deni Babok.

Nensi Klemen u kategoriji djevojčica do 14 godina (goli luk) osvojila je prvo mjesto sa pogođenih 808 krugova. U kategoriji golog luka gađali su i seniori Dragutin Posavec i Dragan Posavec te su osvojili 6. i 7. mjesto. U njihovoj kategoriji zlatom se okitio Dražen Herendić iz streličarskog kluba „Agram“, a spomenimo kako su streličari od 2. do 6. mjesta bili relativno izjednačeni. Dragutin Posavec gađao je 1062 krugova, dok je drugoplasirani domaći streličar Robert Tuškan ostvario 1114 krugova.

U kategoriji djevojčica do 14 godina (zakrivljeni luk) nastupila je Teodora Ferenđa te je iza slovenske streličarke Hane Čurk iz streličarskog kluba „Paradoks“ osvojila drugo mjesto.

U kategoriji dječaka do 14 godina (složeni luk) Filip Husinec osvojio je drugo mjesto iza ljutog rivala Patrika Astaloša iz SK “Oroslavja”. Husinec je gađao izvrsnih 1301 krugova, no Astaloš je ljestvicu postavio na 1338. U kategoriji juniora (složeni luk) Deni Babok osvojio je sa 1272 kruga prvo mjesto.

Čestitke našim streličarima na ostvarenim rezultatima, a ovaj će im turnir poslužiti i kao izvrsna uvertira u FITA144 Prvenstvo Hrvatske koje će se održati 14. i 15. rujna u Sisku.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.