Župan KZŽ Željko Kolar posjetio Općinu Budinščina

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar posjetio je u četvrtak 22. kolovoza Općinu Budinščina gdje su ga u prostorijama Općine primili načelnik Radovan Hercigonja, zamjenik načelnika Dragutin Dugan, predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Štefanija Nuli.

Tijekom radnog sastanka sa županom, djelatnici Općine istaknuli su probleme s kojima se Općina suočava, kao i projekte koji su pokrenuti. Prihodi Općine se smanjuju, u prvih 6 mjeseci punjenje proračuna kreće se oko 30%. Dodatne probleme donijelo je i zatvaranje pogona Coca-Cola HBC Hrvatska u Gotalovcu, a po tom pitanju župan Kolar izrazio je stav kako je bitno da se što prije izda koncesija zainteresiranim investitorima te je ponudio je pomoć oko ubrzavanja postupka kako bi se što prije zaposlilo što više ljudi s ovog područja.

Po pitanju infrastrukture, načelnik Radovan Hercigonja istaknuo je probleme sanacije nekoliko klizišta na nerazvrstanim cestama i mostova na županijskim cestama, važnost izgradnje nogostupa uz županijsku cestu, potrebu asfaltiranja nerazvrstanih puteva, probleme vodoopskrbe zbog lokalnih vodovoda te važnost proširenja prilaznog puta osnovnoj školi u Budinščini. Najkritičniji je most u Svetom Križu koji će zahtijevati kompletnu rekonstrukciju budući da zbog svojih gabarita i dotrajalosti uzrokuje velike probleme školskom autobusu i ostalim većim vozilima.

Posjet Općini Budinščina

Riječi je bilo i o planovima vezanim za nekadašnju školu u Zajezdi, a Županija će Općini Budinščina osigurati sredstva za nabavu šljunka kojim će se urediti put i klizišta prema Pokojcu (20.000,00 kn), sredstva za nabavku jedne autobusne kućice (26.000,00 kn) te za sanaciju sanitarnog čvora u Gotalovcu (4000,00 kn).

Po završetku radnog sastanka, župan je sa domaćinima obišao problematične mostove te prilaz osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Budinščina.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.