Baboku srebro na prvenstvu Hrvatske

Streličarski klub „Sisak“ organizirao je u subotu i nedjelju 14. i 15. rujna streličarsko prvenstvo Hrvatske prema FITA144 pravilima – vanjsko metno kolo. Boje streličarskog kluba „Budinščina“ branili su Dragutin Posavec, Deni Babok i Leonard Ferenđa.

Senior Dragutin Posavec nastupio je u kategoriji golog luka te je od 12 natjecatelja nakon kvalifikacijskog dijela imao pogođenih 1160 krugova čime je od 10 natjecatelja zauzimao odlično drugo mjesto. Nakon raspucavanja Posavec nažalost nije uspio sačuvati drugo mjesto čime bi osvojio naslov viceprvaka Hrvatske, već se morao zadovoljiti sa šestim mjestom. No bez obzira na taj rezultat, pitanje je dana kada će Posavec u svoju vitrinu pospremiti odličja sa državnih prvenstava. Posavec se od samih početaka bavljenja streličarstvom i osnivanja streličarskog kluba „Budinščina“ pokazao kao uzoran športaš koji osim redovitih dolazaka na službene treninge kluba, mnogo slobodnog vremena odvaja za dodatne treninge kako bi njegovi rezultati bili što bolji. Prvak države u kategoriji golog luka je Damir Marošević iz SK „Kune“ koji je zadržao prvo mjesto iz kvalifikacija.

U kategoriji juniora (složeni luk) Deni Babok zauzeo je u kvalifikacijskoj rundi sa 1298 krugova drugo mjesto. Prvo mjesto pripalo je Anđelu Šuvaku iz SK „Rijeke“, a takav je poredak ostao i nakon raspucavanja, što će reći da je Baboku pripalo drugo mjesto i srebrna medalja.

U kategoriji kadeta (zakrivljeni luk) nastupio je Leonard Ferenđa koji je u kvalifikacijskoj rundi zauzeo 11. mjesto, što mu nije bilo dovoljno za ulazak u raspucavanje. Naslov prvaka Hrvatske u ovoj kategoriji pripao je Ivanu Horvatu iz SK „Sesveta“.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.