Rezultatima u Novom Marofu streličari najavili uspješnu dvoransku sezonu

Članovi streličarskog kluba „Budinščina“ nastupili su nedjelju 17. studenog u Novom Marofu na „Martinjskom turniru“. Turnir je održan u organizaciji streličarskog kluba „Grebengradski streličari“ prema FITA 2×18 m + OR pravilima. Na turniru održanom u športskoj dvorani OŠ „Novi Marof“ nastupilo je više naših streličara, a odličnim rezultatima najavili su uspješnu dvoransku sezonu. U naš je klub kroz proteklih nekoliko tjedana pristiglo i novih članova, a neki su nažalost odustali od aktivnog takmičenja.

U kategoriji dječaka do 12 godina golim lukom gađao je Maksimilijan Ferenđa i sa ostvarenih 343 krugova osvojio 1. mjesto. Golim lukom gađala je i Nensi Klemen koja je u kategoriji djevojčica do 14 godina sa ostvarenih 331 krugova također bila prva.

U kategoriji dječaka do 14 godina i stilom „složeni luk“ nastupio je Filip Husinec i sa sjajnih 519 krugova osvojio 1. mjesto. Istom vrstom luka gađala je u uzrastu kadetkinja Tamara Brlek i sa sjajnih 563 krugova nakon vrlo napete borbe u eliminacijama osvojila 2. mjesto (vrijedi spomenuti da je prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila Maja Orlić). Složenim lukom gađao je i Deni Babok koji je sa 555 krugova (naspram 556 koliko je imao prvoplasirani Andro Žamboki iz PSK „Zagreb“) osvojio drugo mjesto.

U kategoriji seniora u disciplini „goli luk“ nastupio je aktualni 3D prvak Hrvatske Dragutin Posavec i sa sjajnih 477 krugova u kvalifikacijama, te napetoj borbi u eliminacijama, u konačnici osvojio odlično 2. mjesto. U istoj kategoriji nastupio je i Božo Brlek koji je sa 408 krugova osvojio 4. mjesto. Dragan Posavec gađao je zakrivljenim lukom te je sa 430 krugova osvojio 11. mjesto, dok je Krešimir Babok složenim lukom i sa ostvarenih 544 krugova osvojio 16. mjesto.

Rezultati koje su naši streličari ostvarili u Novom Marofu pokazatelj su da se u klubu odlično radi, te da u nadolazećim godinama (posebno od onih najmlađih) možemo očekivati velike stvari.

Ostali tekstovi iz rubrike

1 Response

  1. Sreeličar napisao:

    Sljedeći vikend streličario odlaze na turnir u Malu Suboricu pokraj cakovca zelimo im istw i još bolje rezultate …. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.