Učenici OŠ „Vladimir Nazor“ obilježili Mjesec hrvatskoga jezika i stogodišnjicu smrti Antuna Gustava Matoša

Prijašnjih godina učenici OŠ „Vladimir Nazor“ iz Budinščine obilježavali su Dane hrvatskoga jezika, a ove godine po prvi put obilježili su i Mjesec hrvatskoga jezika, potaknut od Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Nadalje, ove godine (17. ožujka) obilježava se i stota obljetnica smrti Antuna Gustava Matoša, stoga su upravo taj dan marljivi školarci obilježili ove dvije važne manifestacije. Zajedno s učenicima, u realizaciji su sudjelovale i učiteljice hrvatskog jezika Biserka Pučak i Lahorka Bobinec te knjižničarka Andreja Satmari.

Polaznice dodatne nastave hrvatskog jezika izradile su plakat o Antunu Gustavu Matošu povodom stogodišnjice smrti, a isti je bio postavljen u predvorje škole. Na dan prezentacije, učenici su predstavili najpoznatije hrvatske pjesnike koje susreću unutar nastave Hrvatskoga jezika te su krasnoslovili njihove poznate pjesme.

Nakon prezentacije organiziran je kviz znanja iz područja lirike u kojem su učenici pokazali znanje o pjesnicima i pjesmama, ali i snalažljivost kod pogađanja stilskih izražajnih sredstava. O prvoplasiranoj i drugoplasiranoj skupini odlučivala su samo dva boda, odnosno natjecanje je do samog kraja bilo vrlo napeto. Svim sudionicima podijeljene su diplome, a članovi pobjedničke skupine bili su Teodora Ferendža, Mladen Čukelj, Antonija Bejuk i Dorotea Sedlar.

Sudionici kviza i publika mogli su naučiti nešto novo o našim poznatim pjesnicima i ponoviti već naučeno. Učenici i učitelji ne sumnjaju da će i sljedeće godine sudjelovati u obilježavanju značajnih manifestacija na zabavan i poučan način.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.