Streličarima 61 medalja u prošloj sezoni

Hodaju dva kikirikija po cesti, jedan ugleda drugog i kaže: „Gle, kikiriki!“. Analogno ovom Amerika-Stil vicu koji su bili veoma popularni sredinom pretprošlog desetljeća (uh, kako godine lete…), mogli bismo zamisliti ovakvu situaciju – pojavi se u subotu 22. ožujka 2014. godine točno u 20.00 sati na vratima vatrogasnog doma u Budinščini nepoznati nam streličar. Pogleda on to malobrojno, ali birano društvo i kaže: „Gle, streličari!“.  Ja bih međutim ustao i istog mu trena odgovorio: „Nije istina, laži i podmetanja!“. Naime, godišnjoj skupštini streličarskog kluba „Budinščina“ prisustvovali su osim streličara i zamjenici načelnika, općinski vijećnici, predsjednici različitih športskih klubova, glasnogovornici (navest ćemo samo inicijale – G.W.), lokalna piskarala, itd.

Što se tiče rada streličarskog kluba kroz 2013. godinu, nabavljena je osnovna streličarska oprema (mete i stalci), osiguran je prostor za ljetne i zimske treninge, klub je radio na propagiranju i razvoju streličarskog športa putem medija i raznih događanja (turnir građana tijekom 1. svibnja…), streličari su sudjelovali na turnirima diljem Hrvatske, Slovenije i BiH, itd. No najviše od svega ističe se informacija kako su naši streličari kroz prošlu sezonu osvojili čak 61 medalju, od čega je 25 zlatnih, 24 srebrnih i 12 brončanih! Ili kako bi rekao Dragutin Dugan, pokupili su sve medalje koje su bile na raspolaganju.

Klub trenutno broji 20 članova, od čega ih se 10 aktivno natječe. Predsjednik kluba Krešimir Babok zahvalio je svim donatorima i podupirateljima kluba koji su omogućili da isti što kvalitetnije funkcionira. Što se tiče financijske slike kluba u protekloj godini, isti ne raspolaže nekim znatnim sredstvima niti se oko toga vode debate poput onih oko državnog proračuna, stoga ćemo samo spomenuti da klub djeluje u pozitivi.

Vezano za planove u ovoj godini, prioriteti su nabavka streličarske opreme u svrhu kvalitetnijeg rada kluba i škole streličarstva, stalna postava meti za vanjski trening, rad na promicanju streličarstva i razvoja športa općenito, provođenje sustavnih treninga i sudjelovanja na domaćim i inozemnim (ovisno o ostvarenim normama) natjecanjima i prvenstvima, itd.

Nakon rasprave po izvješćima uslijedio je prigodni domjenak, s obzirom da je kuhar u Kasper kombinezonu pripremio roštiljke i ostalu tipično streličarsku hranu.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.